E2h

Hur kan man förhindra ditt barn från att få blöjeksem

Med dina blöjor slitage

Med dina blöjor slitage, antingen tyg eller disponibel, är till stor hjälp på många sätt. Ditt barn kan fortfarande inte ta hand om sig själv så det ger dig sinnesfrid och bekvämlighet eftersom du inte alltid behöver gå till honom varje gång han har sin potta och kissa paus. Dock är ditt barns hud fortfarande ömtåliga och känsliga, vilket gör det benägna att alla olika typer av hudproblem. Den vanligaste är den blöjeksem.

Hur kan man förhindra ditt barn från att få blöjeksem. Det är viktigt att regelbundet kontrollera om ditt barn har en blöjeksem.
Hur kan man förhindra ditt barn från att få blöjeksem. Det är viktigt att regelbundet kontrollera om ditt barn har en blöjeksem.

  • Det är viktigt att regelbundet kontrollera om ditt barn har en blöjeksem. Det första du behöver att notera är huden utseende. Hudutslag ser ofta ut som små knölar på huden, och i vissa fall huden också verkar vara svullen. Bara blotta hudrodnad kan också betyda att ditt barn har det, och på att bekräfta att ditt barn har en blöjeksem, är det bäst att du vet precis vad de ska göra.
  • Det bästa du kan göra för att minska irritationen är att hålla ditt barns blöjområdet alltid ren och torr på grund av att ditt barns hud är mycket benägna att irritation när det är alltid våt, fuktig och smutsiga. Vad som händer är att när svett, urin och avföring blev blandas i bebisens blöja, kommer det att orsaka hårda reaktion med huden, särskilt om huden utsätts för dessa tre under en lång tid. Det är därför det är viktigt att ändra ditt barns blöja så ofta som behövs.
  • När du köper blöjor, måste du kontrollera samt de material som används för produkten. Vissa kemikalier är också blandat med några blöjor för prestandaförbättringar lukt förebyggande och förlängd slitage tid. Dock kan dessa kemikalier vara mer till skada än till hjälp för dig och ditt barn. Nöj dig inte med mindre. Det finns mycket billigare blöjor på marknaden, men deras komponenter har visat sig vara inte barn hudvänliga så det är bättre att köpa de märken du kan lita på.
  • Försiktighet bör även iakttas vid tillämpningen pulver, olja, lotion och andra hygienartiklar på ditt barns hud. Många produkter hävdar att de är allergivänliga, men du kan aldrig vara 100 procent säker på att de inte kommer att irritera ditt barns hud. För att vara säker, vara extra försiktig när du använder dessa nämnda produkter på ditt barn och se om det blir någon biverkning så tidigt som möjligt.
  • Vissa tyg typer kan irritera ditt barns hud också orsaka ditt barn att repa huden ofta vilket kan leda till röda märken och utslag. Så mycket som möjligt, välj endast bomullstyg för ditt barns kläder. Se till att de andas nog att låta luftflödet och hud ventilation.


Dessa är bara några av de saker du behöver tänka på för att hålla ditt barns hud säker från någon irritation och hudproblem. Blöjeksem är lätt att förebyggas och behandlas, men du som förälder ska ta det på allvar, så att den kommer att behandlas tidigt innan ytterligare allvarliga hudproblem uppstår.