E2h

Hur kan man förhindra en influensa

Du bör alltid vara försiktig och noggrann när det gäller din hälsa

Du bör alltid vara försiktig och noggrann när det gäller din hälsa. Ibland håller på att friska tas för givet. Det är först när en person är sjuk att de inser att de borde ha gjort detta bör de ha gjort det. Därför är det varje människas ansvar att se till att han eller hon följer alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att förhindra sig från att komma ner med influensa. Här är hur man förhindra influensa:

  • Rena händer. Ta för vana att alltid tvätta händerna. Nej, du behöver inte vara på en nästan tvångssyndrom nivå av fokus och tvätta händerna efter varje gång du trycker på något. Bara göra det till en vana att tvätta händerna med tvål och vatten innan du äter eller föra dem till munnen och ansiktet.
  • Klä sig rätt. Om du vet att det är en kylig dag, se till att du klä sig därefter. Hålla sig varm och undvika att vistas ute i kylan för länge. Ta på tillräckligt med kläder för att skydda dig från väder och vind. Se till att ha tjocka strumpor och sätta en halsduk och hörselkåpor om det är särskilt kyligt.
  • Täck munnen på rätt sätt. När du hostar eller nyser, instinktivt, du höja dina händer för att täcka munnen eller näsan. Detta är faktiskt ett misstag. Genom att göra detta kan du ha stoppat bakterierna sprids, men har av misstag täckt dina egna händer med det. Använd en vävnad eller näsduk för att täcka munnen. Om du inte har någon, använd armbågen istället, armbågen kommer knappast röra något annat ändå men se till att duscha efter.
  • Den högra näring. Drick mycket vätska (särskilt fruktjuicer och vatten) och äta massor av frukt och grönsaker för att bygga upp ett försvar mot influensa och andra sjukdomar. Skär ner på skräpmat och alkohol. Med kompletterande vitaminer och mineraler kommer också att stärka immunförsvaret. På samma sätt kommer att göra en rengöra eller avgiftning hjälpa spola ut och rena kroppen.
  • Håll kroppen frisk. En stark kropp är en sund kropp och gör att du kan avvärja av virus och sjukdomar bättre så se till att få mycket motion. Kom dock ihåg att vila och koppla av också. Detta innebär att få rätt mängd sömn. Om du tröttnar ut din kropp, du utsätta dig för influensa. Den rätta balansen mellan arbete, avkoppling och vila kommer att säkerställa god hälsa.
  • Vaccination och medicinering. Få ett skott influensavaccin är mycket viktigt och mycket effektivt. Rådgör med din lokala läkare eller läkare om det.
  • Isolering. Om du har influensa, stanna hemma och i säng för att förhindra att den sprids. Om du känner någon är sjuk, försöka undvika den personen. Personer med influensa bör ansvara nog att veta att de inte ska vara ute sätta andra människor i riskzonen.


Hur kan man förhindra en influensa. Täck munnen på rätt sätt.
Hur kan man förhindra en influensa. Täck munnen på rätt sätt.

Ingen av tips och råd som anges ovan låter för svårt, och ändå, varje dag människor fortfarande lider av influensa. Kom alltid ihåg det är svårare att återhämta sig från influensa än att förhindra det så akta och följa stegen ovan för att förbli pigga och friska.