E2h

Hur kan man förhindra en vanlig förkylning

Även om inte dödligt

Även om inte dödlig, kan en vanlig förkylning vara ganska en störning som hindrar vår förmåga att vara produktiva och energiska. Varje år miljontals människor vidta lämpliga försiktighetsåtgärder för att avvärja en vanlig förkylning, men det finns en hel del vilseledande information om vad dessa försiktighetsåtgärder är. Här är några effektiva och beprövade sätt att förhindra en vanlig förkylning från att krypa upp på dig det här året.

  • Först och främst, kommer du vill göra allt du kan för att underhålla kroppen på ett sunt sätt. Alltför ofta börjar folk att göra rätt saker för sin kropp när förkylningssymptom visas. Hoppa framåt i spelet och börja motionera och äta ordentligt. Det är perfekt att träna i minst 30 minuter varje dag, men så länge du passar träning i ditt schema regelbundet, kommer du att stärka ditt immunförsvar. Motion ökar också ditt blodflöde och syrehalt.
  • Att äta hälsosamt är också viktigt, så fokusera på mörkt gröna, röda och gula frukter och grönsaker. Dessa är packad med näringsämnen och vitaminer som stärker immunförsvaret och bekämpa bakterier. Också vara säker på att lägga till C-vitamin i din dag antingen genom att ta ett komplement eller äta frukt och grönsaker som innehåller mycket vitamin C.
  • Med zink är ett annat effektivt sätt att förhindra en vanlig förkylning. Zink tillskott kan tas regelbundet eller kan hittas i ett antal vanliga läkemedel. Zink har visat sig minska varaktigheten och svårighetsgraden av vanlig förkylning, vilket är varför så många kalla mediciner är packade med detta mineral. Zicam kall medicin, till exempel, kan tas vid första tecknet på en sinus kallt.
  • Ett annat effektivt sätt att förhindra en vanlig förkylning är att dricka mycket vätska, speciellt vatten. Detta håller kroppen renas och släckt. För att se till att du dricker tillräckligt med vätska, se till att din urin är nästan eller helt klar.
  • Ett av de bästa sätten att förhindra att influensavirus är att hålla händerna borta från ansiktet, eftersom vanlig förkylning och influensa virus färdas genom ögon, näsa och mun. Även om det är viktigt att hålla händerna borta från ansiktet, måste du också hålla dem rena. Tvätta händerna ofta under 20 sekunder med varmt tvålvatten. Om en diskbänk är inte tillgänglig, använd en hand desinfektionsmedel som dödar 99,9 procent av virus.

Vidare

Dessutom, när man hostar eller nyser, inte använda händerna för att täcka munnen eller näsan. Detta sätter bakterier tillbaka på händerna. Istället, hostar eller nyser i en vävnad eller armbågen.

Hur kan man förhindra en vanlig förkylning. Att äta hälsosamt är också viktigt.
Hur kan man förhindra en vanlig förkylning. Att äta hälsosamt är också viktigt.

Det sista sättet du kan förhindra en slem förkylning är genom att hålla kroppen så fri från stress som möjligt. Få massor av vila och använda andningsteknik när du känner dig överväldigad.