E2h

Hur kan man förhindra Fanconis syndrom

Fanconis syndrom är en sjukdom i de proximal renal rören

Fanconis syndrom är en sjukdom i de proximal renal rören. Detta finns i njuren av kroppen. I denna sjukdom, de bikarbonat, aminosyror, glukos, fosfat och urinsyra inte resorberas i kroppen istället de bara passerat i urinen. Denna störning kan orsaka flera komplikationer eftersom den påverkar de olika rollerna i proximal renal rören. Dessa komplikationer kan leda till ytterligare problem. Det är därför är bättre att förebygga än att bota. Det är lätt att förhindra Fanconis syndrom. Följ bara de tips som anges nedan.

  • Vet orsakerna till Fanconis syndrom. Det finns olika orsaker till Fanconi syndrom. Denna störning kan orsakas av cystinos, vilket är den vanligaste orsaken i de flesta barn. Andra orsaker är galaktosemi, fruktosintolerans och Wilsons sjukdom. Alla dessa ärvs orsaker. Det får förvärvas och medfödda orsaker. Vissa förvärvade orsaker denna sjukdom kan bero på åldring. Det kan även orsakas av intag utgångna tetracykliner. Du måste vara medveten om orsakerna till detta syndrom. Att veta och förstå dessa orsaker kan hjälpa dig att förhindra dem från att hända dig.
  • Observera din urinering. Du kan ta detta försiktighetsåtgärd för att undvika Fanconis syndrom. Kom ihåg att denna sjukdom är i njuren området. Genom att observera urinen och din urinering, kan du hålla reda på några av de indifferences som kan orsaka Fanconis syndrom. Se till att söka efter urin överskott. Detta kan vara ett tecken på Fanconis syndrom. Genom att göra detta kan du även se till att det inte finns några problem till andra delar av din njure.
  • Kontrollera om du är uttorkad. Kom ihåg att detta syndrom orsakar olika näringsämnen i kroppen att passera i urinen istället för att absorberas. Som redan nämnts kan detta orsaka olika komplikationer, inklusive uttorkning. Om du regelbundet uttorkad, kan detta vara ett tecken på att du kan ha Fanconis syndrom. Så snart du upptäcker vanlig uttorkning, kan du överväga att ha en konsult om detta.
  • Ha en konsultera. Regelbundet testning för Fanconis syndrom är viktigt för att förebygga denna sjukdom. Samtidigt, om denna störning upptäcks så tidigt som möjligt, det finns en stor chans läkare kan behandla denna tidigt. Detta i sin tur kan göra din behandling snabbare. Om du vet att denna sjukdom är genetisk, kan du ta prov så regelbundet som möjligt.
  • Ta vitaminer. Olika näringsämnen inte absorberas i kroppen på grund av denna sjukdom. Om du vill förhindra att detta händer, se till att du är frisk och att du får alla de näringsämnen du kan få. Ta vitaminer som är högt på vitamin D och kalium. Du bör också dricka mycket vätska, mjölk och andra drycker som innehåller mycket kalcium.


Dessa är några tips som hjälper dig att förhindra Fanconis syndrom

Hur kan man förhindra fanconis syndrom. Vet orsakerna till fanconis syndrom.
Hur kan man förhindra fanconis syndrom. Vet orsakerna till fanconis syndrom.

Dessa är några tips som hjälper dig att förhindra Fanconis syndrom. Kom ihåg att förebygga är alltid bättre än att bota. Genom att följa dessa tips kommer du att ha en större chans att förhindra din kropp för att få denna sjukdom. Hålla kroppen frisk är ett av de bästa sätten på hur du kan göra detta.