E2h

Hur kan man förhindra fetma hos barn

Fetma är en av de främsta orsakerna till sjukdom och numera död

Fetma är en av de främsta orsakerna till sjukdom och numera död. Ja, det är så allvarligt. Det finns miljontals människor som är feta, vilket kan leda dem till mer allvarliga och dödliga komplikationer som diabetes, hjärtproblem och njursvikt. I vissa fall, kan utvecklingen av cancer i kroppen vara något samband med fetma. Det är därför de flesta friska organ och organisationer har uppmärksammas dessa frågor till allmänheten i hopp om att alla försöker sitt bästa för att hålla mager, menar och friska.

Bortsett från att bibehålla din hälsa

Hur kan man förhindra fetma hos barn. Håll dig frisk under graviditeten.
Hur kan man förhindra fetma hos barn. Håll dig frisk under graviditeten.

Bortsett från att bibehålla din hälsa, kommer du också att förhindra en eventuell utveckling av fetma hos barn och spädbarn. Börjar kontrollera vad de äter i tidig ålder är avgörande för att säkerställa att de inte utvecklar hälsorisker senare när de mognar. Med detta i åtanke, här är några tips att tänka på.

  • Håll dig frisk under graviditeten. Det är ett vanligt faktum som snart-till-vara mammor gå vilt på mat under graviditeten. Tja, kan man inte riktigt klandra dem eftersom de behöver den näring för att överleva och behålla barnet i dem friska. Men detta betyder inte att gravida kvinnor bör äta vad de vill. Kom ihåg att vad du gör under graviditeten kraftigt effekter utvecklingen av barnet inom dig. Så om du är gravid, se till att du får ordentlig mödravård samt övervaka vad du äter. Det rekommenderas starkt att följa din läkares rekommendation om vilken vikt och body mass du ska underhålla.
  • Mata ditt barn den naturliga vägen. När du föda, kommer ditt barn behöver maximal näring. Det bästa sättet är genom naturlig amning. Modersmjölken är den optimala maten för barnet. Feeding ditt barn formel kan bidra till fetma senare eftersom det är proppfulla för mycket socker. Om du vill att ditt barn att utveckla rätt sätt, kommer du definitivt vill amma. Inte bara kommer det att hålla ditt barn på bästa vikt men kommer att ge honom motstånd han behöver senare att avvärja mot sjukdomar.
  • Följ en matning schema. Detta är viktigt. Övergödning ditt barn kan definitivt bidra till fetma. När ett barn gråter, betyder det inte nödvändigtvis betyda att han är hungrig. Det kan betyda andra problem som en våt blöja, sömnproblem eller obehag. Som mor, är det ditt ansvar att lära sig vad alla hans rop betyder. Dessutom, se till att du skapar en rutin för utfodring. Normalt är tumregeln var 3 eller så timmar. Om utfodring schema är vanligare än här, då du kommer att bidra till ditt barns fetma.
  • Säg nej till socker. Socker är den i särklass vanligaste boven av fetma. De människor som är överviktiga är oftast de som inte kan motstå frestelser sockrade behandlar som godis, choklad, glass och tårta. Genom att begränsa intaget av socker av ditt barn, du tränar faktiskt honom för att reglera sina sockersug. Nu betyder inte att du ska klippa ut socker från sin kost helt och hållet. Det betyder bara att du ska hålla det på ett minimum. Ge honom sötsaker på gång bara.


Den bästa källan person att prata med om fetma är din läkare

Den bästa källan person att prata med om fetma är din läkare. Han kommer att berätta för dig vad du ska mata och inte mata ditt barn. Dessutom kan han rekommendera även vissa aktiviteter som du och ditt barn kan göra för att minska riskerna för fetma.