E2h

Hur kan man förhindra hjärtsjukdomar hos kvinnor i klimakteriet

Menopausala kvinnor inte bara genomgå hormonella förändringar, men de blir i riskzonen för flera andra sjukdomar och medicinska tillstånd. Det är viktigt för kvinnor i klimakteriet att vidta åtgärder för att förebygga hjärtsjukdom, eftersom det är den vanligaste dödsorsaken för kvinnor i landet.

Sluta röka. Att sluta röka är antalet en sak du kan göra för att förbättra din hälsa. Det sänker avsevärt risken för hjärtsjukdomar, och på samma gång förbättrar din hjärt-och kärlhälsa och smidighet i huden. Om du har svårt att stoppa detta missbruk, tala med din läkare. De flesta medicinska försäkringsbolag täcka kostnaderna för medicinsk behandling som hjälper dig att sluta som ett nikotinplåster.

Hur kan man förhindra hjärtsjukdomar hos kvinnor i klimakteriet. Gå ner i vikt om du är överviktig.
Hur kan man förhindra hjärtsjukdomar hos kvinnor i klimakteriet. Gå ner i vikt om du är överviktig.

Gå ner i vikt om du är överviktig. Om du har magen fett eller har övervikt, måste du vidta åtgärder för att förlora det. En hög kroppsfett procent i kroppen ökar risken för hjärtsjukdomar och risken för tilltäppta artärer. Övervikt i kroppen ökar ditt blodtryck

Få mer motion. Ju äldre man blir

Få mer motion. Ju äldre man blir, desto mindre stillasittande bör du vara! Motion inte bara öka bentätheten, men förbättrar cirkulationen. Åtminstone få din puls upp i minst 30 minuter om dagen, tre gånger i veckan. Det behöver inte vara kraftig träning. Ta en rask promenad eller göra Pilates.

Förbättra din kost. Håll dig borta från högförädlade och raffinerad mat som innehåller mycket transfetter, natrium och andra kemikalier som kan öka blodtrycket, täppa artärerna och bidra till kranskärlssjukdom. Stick med fullkorn, frön och nötter, hög fiber och hög vatten livsmedel innehåll. Det innebär fullkornsbröd, brunt ris, gröna bladgrönsaker och färska frukter. Ät livsmedel rika på omega tre-fettsyror som lax. En ren hälsosam kost också kommer att spela en betydelsefull faktor hjälper dig att uppfylla din idealvikt nivå.

Lär dig att slappna av. Stress är en viktig faktor är hjärtsjukdomar och är skadligt för din hälsa. Lär dig att hantera stress. Ta dig tid att koppla av och skämma bort dig själv. Gör några djupa andningsövningar. Även ett par minuter av bön eller vistas i ett meditativt tillstånd kan avsevärt förbättra din disposition, minska dina kortisolnivåer och sänka ditt blodtryck.

Få mer motion. ju äldre man blir. Förbättra din kost.
Få mer motion. ju äldre man blir. Förbättra din kost.

Rådgör med din läkare. Om du har något medicinskt tillstånd, var inte rädd för att prata med det med din läkare. Om han ordinerar något, se till att du följer den. Inte själv diagnostisera eller själv administrera någon medicin utan att kontrollera med din läkare först. Också, som du ålder, tala med din läkare om behovet av att ta någon medicin blodtryck, acetylsalicylsyra, betablockerare eller annan medicinsk behandling som behövs för din individuella kondition.

De ovan nämnda stegen bör följas inte bara av kvinnor i klimakteriet, men människor i alla åldrar, män och kvinnor. Vara proaktiv om din hälsa i något skede i ditt liv så att du kan leva och njuta av livet till fullo.