E2h

Hur kan man förhindra kolit

Kolit, medicinskt erkänt som ulcerös kolit, är ett tillstånd som avser bildandet av sår längs mage och tarm foder. Ibland är sår bildas på grund av exponeringen av intestinal foder till mag syror från magen, andra gånger kan ulcerös kolit kan orsakas av bakterier från svampiga mat eller mat som inte har beretts väl. Det finns inga kända specifika orsaker ulcerös kolit, därför finns det inga bombsäkert sätt att förhindra det. Men du kan göra något åt ​​att förhindra det från att gå framåt eller avta sin tillväxt och försämringen. Här är några sätt att hjälpa dig se till att din ulcerös kolit hålls i schack och inga nya sår kommer att utvecklas:

  1. Ät en hälsosam kost. I alla typer av sjukdom eller tillstånd, inget slår att äta en hälsosam kost för att förstärka immunförsvaret. Ladda upp din tallrik med frukt och grönsaker som är rika på vitaminer och mineraler, eftersom de kommer att vara din vakt när du lider av en sjukdom. Försök att hålla dig borta från skräpmat ett tag. Du inte bara skyddas från skadliga sjukdomar, kan du få en snygg kropp också.
  2. Ta medicin. Flesta ulcerativa fall inte kan förhindras, men det finns sätt att minska smärta eller svårighetsgraden av sjukdomen. En sak kan din läkare råda dig att göra är att ta antiinflammatoriska läkemedel för att förhindra uppflammande av sår. Oftare än inte, kommer du ordineras medicin eftersom over-the-counter lösningar är alldeles för svaga för att bekämpa kolit.
  3. Ät mindre kryddstark mat. Kryddstark mat ofta innehåller ämnen som irriterar sår i slemhinnan i dina tarmar, och skulle ibland orsaka nya sår bildas. Ät mindre av dessa kryddstark mat att stoppa inflammation i dessa sår.
  4. Håll dig borta från antibiotika. Flesta antibiotika är kända för att förvärra fall av ulcerös kolit, eftersom de inducerar inflammation. Om möjligt, aldrig ta antibiotika när du upptäcker att du lider av ulcerös kolit. Satsa på andra läkemedel istället, såsom naturliga eller orientalisk läkemedel som inte innehåller skadliga ämnen.
  5. Se till att äta på rätt tider. Man tror att de flesta magsår orsakas av att inte äta i tid, eller när du låter din hunger passera. Om du känner att det är dags att äta och magen kräver det, se till att äta ens en smörgås eller en cookie för att hålla magen syror från förbränning eller skada slemhinnan i magen och även tarmarna.

Hur kan man förhindra kolit. Ät en hälsosam kost.
Hur kan man förhindra kolit. Ät en hälsosam kost.

Kom ihåg, det finns inga kända orsaker kolit. Men för det mesta, kan symtom som magsmärtor och oregelbundna tarmrörelser manifestera, och du gör en massa saker för att behandla dessa problemområden. Rådgör med din läkare omedelbart på lärande att du har kolit, eftersom han kommer att vara den som är kunnig nog att råd du om de saker som du kan göra för att hjälpa till att hålla ditt tillstånd under kontroll.