E2h

Hur kan man förhindra livmodercancer

Livmodercancer är cancer som drabbar de inre foder av livmodern eller livmoderslemhinnan. Det kallas också endometriecancer. Om cancerceller bildas på det yttre lagret, kallas det livmoder sarkom. Livmodercancer sker oftast rätt på om klimakteriet. Den exakta orsaken till denna cancer är okänd. I Europa fanns det omkring 42.000 nya fall registrerats under 2009.

Hur kan man förhindra livmodercancer. Ladda upp på höga anti oxidanter mat.
Hur kan man förhindra livmodercancer. Ladda upp på höga anti oxidanter mat.

Den bästa behandlingen för cancer och andra sjukdomar är förebyggande. Det finns ingen särskild punkt som förhindrar livmodercancer. Det är en kombination av bra kost, motion och en sund livsstil. Här är hur man kan förebygga livmodercancer.

  1. Titta på din vikt. Överviktiga kvinnor löper en högre risk för livmodercancer och en mängd andra sjukdomar. Starta ett träningsprogram eftersom detta sänker din totala risken för en rad andra sjukdomar.
  2. Ändra din kost. Den mat du äter är en av de bästa och enklaste sätten du kan beväpna kroppen mot sjukdomar. Skär tillbaka animaliskt fett i kosten och växla till livsmedel som innehåller mycket omega 3-fettsyror, som finns i fisk som lax. Huvuddelen av din kost bör vara fullkorn såsom fullkornsbröd, brunt ris och bönor, färsk frukt och gröna bladgrönsaker. Skär tillbaka eller eliminera friterad mat, höga behandlar socker och föda som innehåller vitt raffinerat mjöl.
  3. Ladda upp på höga anti oxidanter mat. Det är frukt, och super livsmedel såsom broccoli och apelsiner. Med måtta, kan du konsumera mörk choklad och koffein.
  4. Sluta röka. Tobak är kopplad till olika former av cancer och har inga kända medicinska nytta. Stoppa denna vana och du sänka din risk för cancer och öka din livslängd omedelbart.
  5. Känn din genetiska historia. Vissa familjer har en "cancer-gen" så vet din familj sjukdomshistoria.
  6. Vet symtomen. Om du får ovanliga blödningar, speciellt en tung vattenflöde med blod, rådgöra med din läkare. Andra symtom är smärta i bäckenområdet och smärta vid samlag eller urinering. Lyssna på varningssignaler om din kropp. Om du känner att det är något fel, gå till en läkare och få testas omedelbart. Ju tidigare cancer och andra sjukdomar upptäcks, desto större är chansen för en lyckad behandling.
  7. Har dina vanliga läkare kontroller. Endast en läkare kan diagnostisera och avgöra om du har cancer. En årlig cellprov kan upptäcka vaginala besvär så har en gjort regelbundet. Om läkaren misstänker cancer, kan han göra en biopsi.
  8. Om du har fått diagnosen cancer, få ett andra utlåtande. Få inte panik och låt inte depression överväldiga dig. Det finns behandlingsalternativ tillgängliga och framgång är mycket hög.

Om du är i en högriskgrupp, vidta extra försiktighetsåtgärder med din hälsa. Äldre kvinnor klimakteriet ålder, de som har en historia av oregelbundna menstruationer eller svårigheter att bli gravid, är av afrikansk europeisk härkomst och är på en hormonbehandling programmet löper en hög risk.