E2h

Hur kan man förhindra magbesvär när man tar vitaminer

Medicin och näringstillskott är tänkt att göra din kropp att må bättre - inte sämre genom att ge dig en orolig mage! Här är bara några av de sätt att hjälpa din kropp att undvika obehagliga effekter när man tar vitaminer:

Ta alltid läkemedlet med mat

Ta alltid läkemedlet med mat. Om du tar din medicin på en full mage, skulle du underlätta matsmältningen av denna medicin. Tänk på det: en full mage gör det möjligt för vitamin för att bosätta sig på en mjukare bas, som är den mat som du tidigare har förbrukats. Ta din medicin med mat kommer också att bidra till att göra din kroppens upptag av meds "näringsämnen effektivare, särskilt om vitamin du behöver är fettlösligt (det är, det behöver fett för att det skall absorberas effektivt av kroppen).

Här är ett varningens ord dock: vissa livsmedel faktiskt arbetar för att blockera kroppens effektiva upptag av vissa vitaminer. Rådgör med din läkare för att veta om vitamin du tar är benägen till detta.

Undvik att ta vitaminer före sänggåendet

Hur kan man förhindra magbesvär när man tar vitaminer. Ta alltid läkemedlet med mat.
Hur kan man förhindra magbesvär när man tar vitaminer. Ta alltid läkemedlet med mat.

Undvik att ta vitaminer före sänggåendet. Du är mer benägna att uppleva biverkningar av vitaminer om du tar dem precis innan liggande på sängen. Några av dessa vanligaste biverkningarna är sura uppstötningar eller halsbränna. Ge din kropp tid - cirka 30 minuter till en timme - för att smälta dessa tillskott innan du slår i.

Försök att ta din medicin i uppdelade doser. För att göra din vitamin tar en mindre hård upplevelse på magen, ta inte din medicin på en gång. Om det inte finns någon särskild föreskriven tid för dig att ta dina kosttillskott, kan du ta en under frukost, en annan under lunchtid, och en annan under middagen. Men om det finns särskilda föreskrivna tider, kan du ta dem cirka 5 till 10 minuters mellanrum.

Här är en annan sak du kan prova: dela upp din medicin på mitten, ta det första halvåret, och sedan den andra halvan efter 5 minuter. Detta kommer att hjälpa till att lindra matsmältningen av ditt läkemedel ytterligare.

Sänk doserna. Om du bara tar medicin som ett näringstillskott, överväga att ta lägre doser av det. Detta gäller särskilt för C-vitamin, som är känd för att orsaka magbesvär om de tas i överskott.

Ta alltid läkemedlet med mat. Undvik att ta vitaminer före sänggåendet.
Ta alltid läkemedlet med mat. Undvik att ta vitaminer före sänggåendet.

Också överväga att ta multivitaminer varannan dag istället för varje dag. Du kan kompensera detta genom att titta på din diet och gör det till en vana att konsumera hälsosammare mat som hjälper din sjukdom kropp strid. Inte bara kommer detta att vara hälsosammare för kroppen i det långa loppet, det hjälper också minska belastningen på matsmältningssystemet och njurarna, liksom.

Överväga att ta flytande alternativ

Överväga att ta flytande alternativ. Om det är möjligt, välja den flytande versionen av vitamin istället för kapseln / tablett en. Flytande vitaminer är lättare att smälta, även om nackdelen med detta är att de är vanligtvis dyrare.

Där har du det

Där har du det! Dessa är bara några av de sätt att hjälpa dig att undvika magbesvär när man tar vitaminer. Kom ihåg, det är bara en fråga om planering när den bästa tiden för dig att ta din medicin. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!