E2h

Hur kan man förhindra magcancer

Magcancer är en typ av cancer finns i magen

Magcancer är en typ av cancer finns i magen. Det finns olika typer av denna. Höra att du eller dina nära och kära har magcancer kan vara en mycket drastisk upplevelse. Det är inte bara skrämmande men kan vara mycket traumatiskt också. Om du inte vill att uppleva detta, kanske du vill tänka på att ta flera förebyggande åtgärder för att säkerställa att ingen i din familj kommer att få magcancer. Följ dessa tips om hur man gör det.

  • Livsstilsförändring. En vanlig orsak till cancer är ohälsosam livsstil. Om du alltid sover sent, rökning eller regelbundet dricker alkohol, kanske du vill börja ändra dina vanor. Dessa är de vanligaste orsakerna till magcancer. Du bör också se till att du äter hälsosamt och dricker dina vitaminer, speciellt vitamin C och betakaroten. Dessa vitaminer hjälpa till att minska tendensen att förvärva magcancer. Dessa vitaminer är också mycket fördelaktigt särskilt om din mikronäringsämnen intag är otillräcklig.
  • Kontrollera din sjukdomshistoria. Din sjukdomshistoria berättar många saker om din tendens att förvärva magcancer. Detta är alldeles särskilt om du har blivit smittad med bakterier som Helicobacter pylori. Om ni någonsin har en historia av att drabbas av denna bakterie, se till att tala med din läkare om din risk för magcancer. En annan sak du bör oroa är maginnehåll reflux. Du bör också ta del av något onormalt cellulär foder som har utvecklats i magen. Dessa saker är alla förknippade med risken att få magcancer.
  • Vet riskfaktorer. Lyckligtvis genom att förstå de riskfaktorer inblandade i att förvärva magcancer, kan du hjälpa till att förhindra att få det. Några av dessa riskfaktorer inkluderar äta härdade och konserverade livsmedel. De flesta europeiska kost innehåller dessa livsmedel. Se till att du vet livsmedel av dessa typer. När du förstår de livsmedel som är förknippade med detta, se till att undvika dem. Det skulle vara bra om du äter naturliga livsmedel också. Äta livsmedel som är ekologiska minska dina chanser att förvärva magsäckscancer. Du bör också undvika livsmedel som är rökt eller inlagd. Istället, gå för fullkorn livsmedel. Den europeiska Cancer Society rekommenderar också detta. Dessutom kan dricka grönt te också hjälpa dig att minska dina risker att få denna typ av cancer. Se till att inkludera detta i din kost.
  • Gå till icke-steroida och antiinflammatoriska läkemedel. Om du är i behov av mediciner är det bättre om du håller med dessa typer av läkemedel. Du kanske också vill hålla med acetylsalicylsyra om du upplever huvudvärk. Genom att helt enkelt göra detta, du minimera dina risker att få magcancer upp till 25 procent. Detta har också rekommenderats av den europeiska Cancerfonden.
  • Saltintag. Tydligen har hög saltintag varit en av de främsta orsakerna till att få magsäckscancer. Om du vill undvika denna typ av cancer, se till att sänka ditt saltintag.


Dessa är några användbara tips som hjälper dig att undvika magcancer

Hur kan man förhindra magcancer. Livsstilsförändring.
Hur kan man förhindra magcancer. Livsstilsförändring.

Dessa är några användbara tips som hjälper dig att undvika magcancer. Kom ihåg att cancer är en allvarlig sjukdom. Fram till denna punkt har det inte funnits något känt botemedel för denna sjukdom. Förhindra att få cancer är fortfarande det bästa alternativet. Lyckligtvis, med dessa tips kan du ha möjlighet att göra det. Bara fastställas och disciplin när det kommer till din livsstil.