E2h

Hur kan man förhindra maginfluensa

Maginfluensa eller gastroenterit är ett tillstånd där en viss virus infekterar kroppen och orsakar anfall av diarré, kräkningar och illamående. Denna sjukdom kan pågå i cirka tre dagar och kan åtföljas av kylning, feber och en över-allt känslan av utmattning. Maginfluensa kan läggas ut på entreprenad från att vara i kontakt med en smittad person eller från att röra ytor som är förorenade med viruset.

Hur kan man förhindra maginfluensa. Håll händerna rena.
Hur kan man förhindra maginfluensa. Håll händerna rena.

Detta tillstånd kan vara mycket svårt att hantera och kan vara mycket riskabelt när svår, eftersom det leder till uttorkning från förlusten av viktiga vätskor i kroppen. Barn är mycket mottagliga för detta tillstånd som kan leda till farliga konsekvenser om den inte behandlas. För att minska risken för att bli smittad, följande är några förslag du kan göra.

  • Håll händerna rena. Det mest effektiva men enklaste sättet att förhindra infektion är att tvätta händerna så ofta du kan, skrubba den ordentligt med tvål och vatten. Magen influensavirus förvärvas genom direkt kontakt som är anledningen till att tvätta händerna ordentligt är absolut nödvändigt. Offentliga platser är de mest sannolika områden där dessa virus trivs och extra försiktighet måste tillämpas för att undvika kontaminering. Innan du rör din mun, ögon eller näsa, se till att dina händer är mycket ren för att hålla viruset från att hitta ett sätt att invadera kroppen. Lär barnen att förvärva vanan att upprätthålla rena händer hela tiden så att de är väl skyddade oavsett var de befinner sig.
  • Utveckla goda matvanor. Upprätthålla en balanserad kost för att få tillräckliga mängder av vitaminer och mineraler som är viktiga för att bygga upp ditt immunförsvar. Detta kommer att bidra till att bygga upp din motståndskraft mot virus som kan göra dig sjuk.
  • Få tillräckligt med vila. Annat säkert sätt att bygga upp ditt immunförsvar är att få tillräckligt med vila och sömn. Genom att låta din kropp att vila, du gör det möjligt att förstärka sig själv och har tillräckligt med energi för att kämpa mot sjukdomar. Även om det kanske inte är en garanti för att helt eliminera möjligheten att förvärva maginfluensa, kan det säkerligen minska risken, eller minska svårighetsgraden av sjukdomen, om den uppstår.
  • Undvik direkt kontakt med smittade personer och förorenade områden. Försök att inte dela redskap eller glasögon med människor som är smittade av maginfluensa viruset. Tänk på att det kan föras vidare till dig. Skakar hand kan också vara ett sätt för detta virus som skall överföras. Vidrör dörrhandtag eller andra misstänkta snygga ytor är en inbjudan för virus att invadera din kropp också. Om vissa situationer inte kan undvikas, se till att tvätta händerna noggrant efteråt bara för att se.
  • Använd desinfektionsmedel för rengöring. Förvara alla områden i ditt hus rent. Det är alltid bra att ha en sanerad hem för att förhindra bakterier och andra former av bakterier från att invadera ditt vardagsrum. Torka av ytorna med klorblekmedel, med pappershanddukar för att göra det, och använda desinficerande sprayer som Lysol för att eliminera virus.


När du fånga maginfluensa

När du fånga maginfluensa, se till att du har möjlighet att rehydrera dig själv genom att ta i massor av vätskor. Inte självmedicinera. Detta skulle göra saken mycket värre. Fråga en läkare vad du ska ta i stället. Om ett litet barn är sjuk och du känner att uttorkning är inställningen i, måste du ta omedelbart barnet till akuten för att få en IV. Detta kommer att fylla allt fluider har försvunnit från kroppen.