E2h

Hur kan man förhindra mardrömmar

Även när du sover

Även när du sover, arbetar din hjärna övertid, och som en överaktiv fantasi frammanar skräckhistorier kallas mardrömmar. Alla upplever dem mer än ett par gånger, både barn och vuxna, men förmodligen inte spädbarn eftersom deras hjärnor fortfarande utvecklas. Gud välsignar barnen för att de verkligen har söta drömmar!

Som ett barn

Som ett barn, kan du köra dina föräldrar efter att vakna upp ur en ond monster dröm som ser kusligt som Mr Kappa från Science klass. Dina föräldrar skulle ge dig en kram, ta dig tillbaka till sängen, berätta att du hade en mardröm och att inte vara rädd för mardrömmar inte är verkliga (men Mr Kappa är).

Medicinskt-tala

Medicinskt sett, mardrömmar hända när du är i den djupaste stadiet av sömn under REM eller Rapid Eye Movement, så heter eftersom det är inom detta område som ögonen rör sig snabbt under dina ögonlock. Om någon kikar noga och medvetet öppnar ögonen under REM, kommer hon förmodligen kräva terapi efter. Vem gör det egentligen? Det är så barnslig.

Hur kan man förhindra mardrömmar. Följ en rutin.
Hur kan man förhindra mardrömmar. Följ en rutin.

Hur som helst, som en vuxen, upplever du mardrömmar främst på grund av de stora syndarna:

 • Stress och ångest
 • Stora förändringar i livet som döden av någon du älskar eller en kvardröjande sjukdom
 • Medicinering
 • Fetma

Under tiden, här är hur du kan förhindra mardrömmar:

 1. Följ en rutin. Somna och vakna följande regelbundna tider. Inte avviker från detta mönster om du var tvungen att stanna uppe sent på övertid natten innan.
 2. Inte ta en tupplur. Såvida du återhämtar sig från en skur av sjukdom eller brist sömn, undvika att ta tupplurar, eftersom det kommer att störa din sovande mönster på natten.
 3. Ät en lätt middag. Kommer att sova med en full mage gör att din kropp producerar en toxisk hormon som uppmuntrar mardrömmar. Din kropp arbetar också hårt smälta din tung måltid även under sömn förvärrar de problem som du redan har med mardrömmar. Ät en lätt middag för en sund och drömlös sömn.
 4. Avvakta med att motionera för mycket på natten. Lätt promenader är bra men en full-på gym session rekommenderas inte om du vill sova sans mardrömmar. När din kropp också pumpas upp och högt på adrenalin efter ett träningspass, kommer det att göra det svårare för kroppen att sova och när du äntligen få det, hej mardrömmar!
 5. Håll en lampa på av din säng. Detta kommer att hjälpa dig att återhämta sig snabbare från mardrömmar. Om du plötsligt vaknar dränkt i svett från en mardröm, kommer det att hjälpa din kropp att gå ner till avkoppling läge om du ser att du är i välbekanta omgivningar mjukt upplyst av din sänglampa.
 6. Befria ditt sinne av negativa och oroande tankar. Lämna dina problem på jobbet det ögonblick du steg ut ur kontoret. Styra klart på energi vampyrer eller hålla din förening med dem till ett minimum. Office problem är egentligen inte problem om det finns lösningar, och det kommer alltid att finnas lösningar. Om du har problem med relationer, söka rådgivning och terapi så att du kan få saker från bröstet.
 7. Be innan läggdags. Du är aldrig för gammal för att gå ner på knä och be till Herren Sebaot tacka honom för dagen och ber om en välsignad och fridfull tid i vila.
 8. Läs bibeln. Bibeln är Guds särskilda budskap för människor som söker frid på allvar, den typ av överväldigande frid som övergår mänskligt förstånd.

Även när du sover. Inte ta en tupplur.
Även när du sover. Inte ta en tupplur.

Du kan se fram emot att bli mardröm gratis om du tar dessa förslag på allvar. Ha en god natts sömn från och med nu! Tro det!

Har du inte hört? Det finns inget att frukta utom fruktan själv och Skriften säger, "Var inte rädd" många gånger så chill out och ta en paus från stress och ångest redan!