E2h

Hur kan man förhindra mögel allergier

Formar är svampar

Formar är svampar, precis som svamp. Vissa formar är bra och bidrar till människors hälsa. Andra formar men kan orsaka allergier hos vissa personer. Fröet av formar kallas sporer och de flesta av dem är luftburna, sprids med vinden och luft, utomhus och inomhus.

Vanligtvis en mögel allergi utlöses när en person andas sporer. De brukade vara förhärskande under sommarmånaderna, men svampar växer nu på flera ställen så att det inte längre finns en särskild tidsram för mögel allergier uppstår. Det finns bara några tiotal gjutformar som orsakar allergiska reaktioner hos människor, men de växande platser för dem är runt. Dessa formar växer på fallna löv, ruttnande stockar, spannmål, gräs och filer kompost. De bara låg vilande under vintermånaderna och kommer att växa på de växter som dött på grund av kylan. Formar kan också växa inomhus i fuktiga områden som din källare, kök och badrum.

Nästäppa

Nästäppa, nysningar, klåda, nästäppa och tryck över bröstet, torr och fjällande hud är några av symptomen på en mögel allergi. Eftersom det inte längre finns en säsong för mögel allergier, bör du vidta försiktighetsåtgärder dagligen för att förhindra en mögel allergi. Överväga några av de tips som anges nedan.

  1. Undvik kontakt med sporer med hjälp av en damm mask när du arbetar i din trädgård och gräsklippning. Du bör också täcka din näsa och mun när du rake torra löv och sätta på kompost högar och / eller tillämpa kompost. Bär arbetshandskar för att undvika kontakt med händerna och hindra dig från att föra händerna nära näsan.
  2. Överväga att få en luft fri luft desinfektionsmedel. Detta är en ny produkt som effektivt kan desinficera luften i cirka 650 kvadratmeter utrymme i ditt hem. Idealisk för sovrum och vardagsrum för att döda mögelsporer. Denna apparat är mycket tyst och underhållsfri.
  3. Om du är benägna att mögel allergier, ta en antihistamin innan du går ut när du vet att det är mögel allergi säsong. Men var försiktig när du tar antihistamin. Det kan orsaka dåsighet därför är det lämpligt att du inte köra bil eller använda elverktyg när du har tagit ett antihistamin tablett. Eller så kan du använda en no-DÅSANDE antihistamin för att förhindra en attack mögel allergi.
  4. Stanna inomhus när nyheten säger att Mögeltalet är hög. Detta kommer att hindra dig från att komma i kontakt med de luftburna mögelsporer. Om du verkligen måste gå ut på dagar som dessa, ta en antihistamin.
  5. Om antihistaminer inte fungerar för dig, har en allergolog kolla upp dig och se om du kan få allergi skott för att förebygga symptom mögel allergi från att utveckla när du komma i kontakt med allergiframkallande mögelsporer.
  6. Använd en luftkonditionering med hög verkningsgrad partikel luft (HEPA) filter bilaga som kommer att hjälpa sporer fälla mögel. Detta är ett bättre alternativ till elektrostatiska enheter luftrening.
  7. Täck skum sängkläder med plast. Skummaterial är ganska benägna att forma invasion. Täcker dem med plast förhindrar fukt från att bildas och kommer också förhindra att ditt ansikte från att få i direkt kontakt med skummet och andas in mögelsporer.

Fukt och smuts bidrar mycket i tillväxt av mögel

Hur kan man förhindra mögel allergier. Undvik kontakt med sporer med hjälp av en damm mask när du arbetar i din trädgård och gräsklippning.
Hur kan man förhindra mögel allergier. Undvik kontakt med sporer med hjälp av en damm mask när du arbetar i din trädgård och gräsklippning.

Fukt och smuts bidrar mycket i tillväxt av mögel. Se till att du eliminera de flesta av källorna fukt i ditt hem genom att begränsa användningen av vatten och installera utrustning som kommer att hjälpa till att hålla ditt hus torr. Hålla ditt hus rent kommer att ta bort smuts som kan uppmuntra mögel att växa.