E2h

Hur kan man förhindra reaktiv artrit

Artrit är ett tillstånd där lederna i kroppen blir inflammerad lämnar den del av kroppen smärtsamt och fast i en viss utsträckning. Merparten av tiden, påverkar detta de äldre mest. Men det är en typ av artrit som kan utlösa förödelse på även de yngsta i samhället. Denna typ kallas reaktiv artrit och är vanligtvis orsakade av en bakteriell infektion. Vissa studier har visat att vanliga sexuellt överförbara sjukdomar, salmonella, och gastrointestinala infektioner tarmkanalen kan orsaka reaktiv artrit. Med detta i åtanke, är det enda sättet att förhindra reaktiv artrit genom att undvika bakteriella infektioner. Här är några tips.

  • Var försiktig med vad du äter. Detta bör vara en no brainer. Oavsett om du vill undvika reaktiv artrit eller inte, är det alltid rekommenderat att titta på vad du stoppar i munnen. Om du serveras mat från tvivelaktiga källor eller med misstänkta förberedelser, gör sedan klok sak: nedgång äta det. Detta kommer att minska risken för att konsumera eventuella bakterier angripna på maten.

    Bortsett från detta, bör du öva även lite sunt förnuft i ditt hem när det gäller att laga din mat. Först och främst bör du laga alltid din mat väl före servering och äta den. Andra bör du tvätta din mat, särskilt grönsaker och frukter, innan du äter eller lagar mat. För det tredje bör rester kylas omedelbart när det verkar ingen kommer att få sekunder. Dessa rester kan serveras igen senare under förutsättning att du laga den igen före servering.

  • Hygien är avgörande. Tvätta händerna noggrant varje gång kan du med tvål och vatten rekommenderas starkt eftersom dessa är de smutsigaste delarna av kroppen. Bortsett från detta, se till att allt som kommer i kontakt med maten du äter såsom skedar, gafflar, knivar, kastruller, stekpannor och liknande är rena. De bör tvättas med en flytande antibakteriell tvättmedel. I själva verket tror större genom att hålla hela köket och även dina bakterier hem gratis genom att städa ut ofta.
  • Öva säker sex. Eftersom könssjukdomar är kända för att orsaka bakteriell infektion som kan orsaka reaktiv artrit, då du kommer att behöva lite sunt förnuft när det gäller sex. Först ut, undvika att delta i tillfälligt sex med personer du verkligen inte vet. Vissa människor kan se ren, passform och friska men de kan vara bärare av infektion och sexuellt överförbara sjukdomar. Nu, om detta är en livsstil som du inte kan undvika, sedan överväga att använda rätt preventivmedel, de som kan skydda dig från könssjukdomar såsom kondom. Se till att du bär det varje gång du deltar i kön.


Slutligen

Hur kan man förhindra reaktiv artrit. Var försiktig med vad du äter.
Hur kan man förhindra reaktiv artrit. Var försiktig med vad du äter.

Slutligen, gör det till en vana att få checkat ut regelbundet. Ja, rådfråga en läkare och få en check upp även om det inte finns några tecken på infektion rekommenderas för din sinnesfrid samt att se till att du kan behandla någon debut av infektion. Kom ihåg att ingripa och behandla infektionen tidigt kommer att göra det hela mycket lättare att ta bort den.

Där du går, alla dessa tips är ganska mycket inga brainers. Det kokar verkligen ner till hygien och sunt förnuft.