E2h

Hur kan man förhindra RS-virus hos prematura tvillingar

Medan de flesta vuxna kommer bara att ha vanlig förkylning när åsamkas med respiratoriskt syncytialvirus (RSV), kan barn med RSV vara farligt sjuk. Om den inte behandlas omedelbart, kan RSV leda till bronkiolit och lunginflammation. Enligt statistiken får 2% av de sjukhusvårdade barn med RSV dör av komplikationer. Barn under två år är särskilt utsatta för RSV, men de som är födda för tidigt är mycket mer benägna eftersom de har outvecklade immunförsvar. RSV är mycket smittsam, så om du har för tidigt födda tvillingar, dubbel åtgärder behövs för att förhindra dem båda från att ha RSV. För att hjälpa dig, här är några tips.

  1. Tvätta händerna innan du håller dina tvillingar. Eftersom RSV kan lätt överföras genom fysisk kontakt, är det lämpligt att du tvättar händerna innan du rör dina barn. Använda en anti-bakteriell tvål, tvätta händerna och utrymmena mellan fingrarna. Sedan, skölj med varmt vatten. Ja hushållsmedlemmar, vänner och vårdgivare att tvätta händerna också.
  2. Begränsa antalet människor att hålla dina tvillingar. Familjemedlemmar och vänner kommer var och gillar att hålla dina barn. Men att tillåta alla att hålla era tvillingar kan öka sina chanser att få RSV. Ställa restriktioner kommer att skada människors känslor naturligtvis, men försök att förklara så gott du kan att du bara är försiktiga.
  3. Låt aldrig sjuka människor att vara någonstans i närheten av dina tvillingar. Människor med förkylning, hosta eller feber bör aldrig vara runt dina tvillingar. Annat än fysisk kontakt, kan RSV sprids också genom hosta och nysningar.
  4. SNYGGA ytor, leksaker och andra saker barnet. RSV kan bo på någon yta i sex timmar, så gör det till en vana att sanera saker. Till exempel, torka spädbarn stolar och leksaker med kommersiella rengöring lösning. Beddings och kläder bör också tvättas noggrant.
  5. Undvik att föra dina barn till trånga utrymmen. RSV kan lätt sprida sig i trånga utrymmen, så om du kan, undvik att placera dem i ett daghem och utsätta dem för trånga platser såsom livsmedelsbutik och offentlig terminal. Med kollektivtrafik kan också öka spädbarn chanserna att RSV. I själva verket kan även bo i ett fullsatt hus också sätta dem i riskzonen.
  6. Be folk att inte röka. Cigarettrök kan göra dina tvillingar mer mottagliga för RSV. Om familjemedlemmar eller vänner vill röka, be dem att göra det utanför. Eftersom röken kan stanna på kläder, bör de bära en jacka när rökning, vilket de bör ta bort vid inträdet i huset.
  7. Har dina barn vaccineras. Om dina barn är mycket mottagliga för RSV, bör de vaccineras med Synagis. Synagis är ett FDA-godkända vaccination som hjälper till att förebygga komplikationer. Vaccinet ges varje månad av RSV-säsongen (November till maj). Den enda nackdelen med RSV är dess kostnad. En månatlig skott kan kosta runt 675€.

Hur kan man förhindra RS-virus hos prematura tvillingar. Tvätta händerna innan du håller dina tvillingar.
Hur kan man förhindra RS-virus hos prematura tvillingar. Tvätta händerna innan du håller dina tvillingar.

Prata med din barnläkare om RSV. Be honom att informera dig om tecken och symtom och vad du bör göra om du misstänker att dina tvillingar lider av RSV.