E2h

Hur kan man förhindra spruckna hälar

Spruckna hälar orsakas av att ha torr hud på fotsulorna

Spruckna hälar orsakas av att ha torr hud på fotsulorna. Huden på hälarna kan utveckla valk. Om inte hindras, kan förhårdnader utvecklas till djupare sprickor och detta kan göra ont. Detta tillstånd drabbar främst människor som alltid är på fötterna och de som är överviktiga, eftersom fötterna bär kroppsvikten och det finns ökat tryck. Du kan förhindra spruckna hälar från händer dig med dessa tips.

Lär dig att förebygga spruckna hälar.

Hur kan man förhindra spruckna hälar. Återfukta fötterna.
Hur kan man förhindra spruckna hälar. Återfukta fötterna.

  • Återfukta fötterna. Det enklaste sättet att förhindra spruckna hälar är att återfukta fötterna två gånger om dagen. Välj mjukgörande kräm och massera den på fötterna samtidigt koncentrera sig på hälen området. Gör detta på morgonen och innan du går till sängs. Krämen förhindrar torr hud så att huden på hälarna förblir mjuk och smidig.
  • Skrubba fötterna. Om du märker att det finns en valk utvecklas på hälen område, kan du minska tjockleken på huden genom peeling fötterna. Köp en fot scrub och pimpsten. Skrubba fötterna och hälområdet genom att använda pimpsten och fot buskmarker. Använd en cirkulär rörelse när du exfolierar. Detta kommer att bli av med döda hudceller.
  • Fot spa. Gör det till en vana att skämma bort dina fötter minst två gånger i veckan. Om du inte har en fot spa maskin hemma, kan du använda bara en bassäng. Värma vatten och placera den i bassängen. Se till att vattnet inte är för varmt för dig. Blötlägg fötterna i bassängen i minst 15 minuter för att mjuka upp huden på hälarna. Efteråt kan du fortsätta med peeling fötterna. Torka fötterna väl efteråt och använd fuktkräm.
  • Håll dig till din rutin. Det är viktigt att hålla fast vid din fotvård rutin för att hålla huden på fötterna mjuk och smidig. Om du tar hand om dina fötter ordentligt, det är mindre chans att utveckla spruckna hälar.
  • Använd sulor. Om du är på fötterna mycket, ett sätt att förhindra spruckna hälar är att bära sulor i dina skor. Köp mjuka sulor att sätta i dina skor. De spruckna hälar ska minskas om du står på mjuka sulor snarare än bara sulor på skorna.
  • Gå till fotvårdsspecialist. Om dina spruckna hälar är allvarliga, kanske du vill besöka hudläkare eller fotvårdsspecialist. Du kommer att ägnas särskild medicin som en aktuell grädde för att hjälpa hälen sprickor på fötterna. Läkaren kan också ge dig några tips om hur man tar hand om dina fötter ordentligt för att förhindra sprickbildning i hälarna.


Se till att du bära bekväma skor som inte begränsar blodcirkulationen på fötterna. Om du har diabetes, måste du kontakta din läkare för dina spruckna hälar eftersom det kan utvecklas och du kan få en infektion när den inte behandlas omedelbart av en fackman.