E2h

Hur kan man förhindra tandköttssjukdomar

Vem som helst kan ha tandköttsproblem

Vem som helst kan ha tandköttsproblem. Det är oftast orsakas av en uppbyggnad av plack och bakterier som bildas på tänder och tandkött. Tandköttsproblem kan vara mycket smärtsamt och kan leda till mer allvarliga sjukdomar. Även om det kan hända vem som helst, kan du förhindra att det händer dig.

Hur kan man förhindra tandköttssjukdomar. Borsta tänderna två gånger om dagen - på morgonen och innan läggdags.
Hur kan man förhindra tandköttssjukdomar. Borsta tänderna två gånger om dagen - på morgonen och innan läggdags.

  1. Borsta tänderna två gånger om dagen - på morgonen och innan läggdags. Använd tandkräm med fluor, ett element som bekämpar karies. Även fluor inte reparera håligheter, vänder det låga karies och förhindrar nya håligheter bildas. Tandkräm för förebyggande och behandling av gingivit är också tillgängliga på marknaden. Välj den tandkräm som är idealisk för din muntliga tillstånd. Korrekt tandborstning tar bara ett par minuter. Men inom två minuter ska du kunna rengöra de yttre och inre ytor av din övre och undre tänderna. Alla sidor bör uppnås.
  2. Tandtråd tänderna. Tandtråd minst en gång om dagen är tillräckligt så länge du tandtråd dina tänder ordentligt. Tandtråd mellan tänderna avlägsnar plack och matrester som din tandborste inte kan nå. Det spelar ingen roll vilken typ av tandtråd produkt du väljer, men se till att du använder det försiktigt och ordentligt att skrapa bort plack.
  3. Rengör tungan. Tungrengörande tar bort bakterier i munnen efter tandborstning och tandtråd. Bortsett från dålig andedräkt, kan plack på tungan bidrar till tandköttsproblem och kan också komma in i blodomloppet som kommer att leda till blodproppar och skada vävnaden hjärtmuskeln. Gör det till en vana att rengöra tungan varje gång du borstar tänderna.
  4. Använd en antimikrobiell mun skölj. Mun skölj hjälper till att kontrollera plack. Använd en som är framtagen för gingivit behandling och förebyggande eller en som rekommenderas av din tandläkare.
  5. Använda rätt orala produkter. Var det tandborste, tungskrapa eller skrapa, tandtråd, tandkräm eller munvatten, välja produkter inte bara efter storlek, variation och bekvämlighet men också på vad som rekommenderas av din tandläkare eller godkänts av Europeiska Dental Association. De produkter du använder har mycket att göra med din munhygien. Du måste också komma ihåg att ersätta din tandborste och skrapor tungan regelbundet minst en gång eller var tredje månad.
  6. Upprätthålla en hälsosam kost. Bra kost är avgörande för både barn och vuxna att ha friskt tandkött och undvika karies. Fullkorn, grönsaker och frukter, mat med låg fett och natrium hjälper till att hålla tänderna starka. Mjölk, yoghurt, olika sorters ost, och jordnötter är också bra för tänderna. Undvik mat som innehåller mycket socker.
  7. Sluta röka. Rökare är mer benägna att utveckla sjukdomar i tandköttet än icke-rökare. Om du röker, är du också mycket mer benägna att uppleva tandlossning. Tobak minskar din förmåga att bekämpa infektioner och förseningar helande bland många andra biverkningar.

Kom ihåg att ha en regelbunden tid hos din tandläkare för att få dina tänder och tandkött noga kontrolleras.