E2h

Hur kan man förhindra uttorkning hos småbarn

Småbarn är utsatta för faran av dehydrering

Småbarn är utsatta för faran av uttorkning. Eftersom de ännu inte har kunskap om vilken typ av villkor kan orsaka uttorkning, tenderar de att bara flytta det sätt de gör. Här är några tips som du kan följa för att se till att ditt barn håller sig återfuktad och frisk.

  1. Se till att du är medveten om ditt barns fysiska kondition. Om han tröttnar för fort eller är lite överviktig, försök att gradvis engagera honom i fysiska aktiviteter. Om ditt barn saknar fysiska aktiviteter, försök att uppmuntra honom att ha en. När du har ditt barn som deltar i fysiska aktiviteter, välj timmar som är svalare. Noontime verksamhet exponeras i solen är definitivt inte rekommenderas. Välj de timmar då solen är kallare ut på eftermiddagen eller tidigt på morgonen. Uttorkning av mer än 3% av ditt barns kroppsvikt kan öka barnets risk för värme-relaterade tillstånd.
  2. Den viktigaste nyckeln för att förhindra uttorkning är att ha fler intag av vätskor som sportdryck eller vatten. Värmen kan öka kroppens cirkulation av vatten och det dunstar för fort som ditt barns kropp ökar temperaturen. Ge ditt vatten barnet kallt eller sportdryck som kan fylla snabbt vätskan att ditt barn håller på att förlora. Ett barns temperatur som har ökat oerhört kommer att orsaka honom att hyperventilera, vilket är ett tecken på att få värme strök.
  3. När klä upp ditt barn på en varm eller varma årstiden, gå för lätta kläder. Gör inte ditt barn bära tunga kläder eller lager av kläder. Kläder lägger upp till temperaturen i ditt barns kropp. Om ditt barn är inställd på att gå ut för en fysisk aktivitet, den bästa typen av kläder att bära är kläder gjorda av bomull. Bomull låter tyget andas och därför inte skymmer ditt barns kropp ventilation. Förutom detta, är bomull ljus och är svett absorberande. Om ditt barn blir för svettig, alltid komma ihåg att ändra hans skjorta eller han kan få andra hygienkrav som hosta eller lunginflammation.
  4. Var uppmärksam på ditt barn hela tiden. Observera hans beteende och hans fysiska attribut. Om ditt barn verkar förekomma svag och slö, kan han vara på väg uttorkning. Andra tecken kan vara insjunkna ögon, händer och fötter som visas fläckiga, muntorrhet och inga tårar ur ögonen även om han redan gråter.
  5. Packa upp flaskor vatten när du går utanför för promenader eller om du måste resa med ditt barn. Småbarn tenderar att röra sig alltför mycket som nyfikenhet flyttar dem en hel del. Så se till att du håller dem hydratiserade med mycket vatten eller vätska. Du kan packa in kall saft eller smaksatt vatten för att ge dem en alternativ njutbar dryck.
  6. Om ditt barn är allvarligt uttorkad, ge honom botemedlet för dricka elektrolyt vätska som du kan köpa på apotek. Detta kommer ibland som en tablett som kan lösas upp i vatten eller det kommer i flytande form i en flaska.

Hur kan man förhindra uttorkning hos småbarn. Se till att du är medveten om ditt barns fysiska kondition.
Hur kan man förhindra uttorkning hos småbarn. Se till att du är medveten om ditt barns fysiska kondition.

Förhindra uttorkning kommer att se till att ditt barn är friskt och inte riskerar att få värme sjukdom. Om du kan förhindra uttorkning, gör det. Att hålla ditt barn friska och i rätt temperatur kommer alltid att vara till hjälp i sin formation tillväxt eftersom allvarlig uttorkning kan påverka en del av ditt barns vitala organ.