E2h

Hur kan man förhindra värmeslag när du spelar sport

Somrarna blir varmare

Somrarna blir varmare. I själva verket är hela världen hetare. Ja, det är den globala uppvärmningen i luften. Tyvärr kan den mänskliga kroppen bara ta så mycket värme. Detta är förmodligen anledningen till värmeslag har blivit en mer illvillig och vanligaste dödsorsaken i dessa dagar.

Och de människor som är mest benägna att värmeslag är de som bedriver idrott. Fotboll, baseball och andra utomhussporter som kräver spelarna att rida skadliga och varma solstrålar under längre tidsperioder är de människor som är mer benägna till detta. Här är några tips för alla, spelare och tränare både, att allvarligt överväga om de bedriver dessa sporter att eliminera hotet från värmeslag.

Hur kan man förhindra värmeslag när du spelar sport. Hydrate, hydrat och återfukta.
Hur kan man förhindra värmeslag när du spelar sport. Hydrate, hydrat och återfukta.

  • Hydrate, hydrat och återfukta. Vatten är den mest effektiva lösningen mot hotet om värmeslag. Kom ihåg att du kommer under solen för mycket ett tag och spilla din energi medan spel. Du kommer att svettas ymnigt och detta kommer naturligtvis torka din kropp. Om du inte rehydrera från tid till annan, kommer chansen att du får en stroke multiplicera i hundratal.

    Som sagt, som spelare, se till att alltid sätta och dricka mycket vatten. När coachen kallar ni till en huddle, ta time out för att dricka så mycket vatten som du kan för att föryngra hela ditt system. Du bör överväga din kropp som motorn i en bil. Om den inte förvaras svalt, kommer det att överhettas och kanske explodera.

    Som coach ska du alltid ringa time-outs gång i ett tag att låta dina spelare att få tillräckligt med vatten i och tillräckligt med tid för att ta en paus.

  • Se till att du svettas. Medan svettning kommer naturligtvis torka din kropp, kommer det också att hålla kroppen kyla och avlasta värmen du känner. Om du inte svettas alls under en match, du är mer sannolikt att få en stroke bara för att din kropp inte kyla sig så det ska vara.
  • Ta det lugnt. Om dagen är hetare än vanligt, då du kanske vill överväga att inte spilla för mycket energi. Naturligtvis kommer du tränare vill att du ska ge allt du har. Dock är ditt liv viktigare. Så om du känner att värmen är bara för mycket, försök att spara en del av din energi. Din coach kan skälla dig, men åtminstone kommer du vara lite säkrare.
  • Bär andas redskap. Du kommer att svettas och det är bra. Du kan dock öka kylningen av kroppen när vädret är för varmt att bära genom att bära redskap som gör att din kropp att andas och svettas för att avdunsta. Detta är faktiskt viktigt. Naturligtvis i vissa sporter, vad du kan bära begränsas. Om så är fallet, gör ditt bästa för att anpassa din utrustning så att maximal komfort mot värmen.


Slutligen

Slutligen, när du får chansen, försöka få lite skugga. Ja, det är viktigt. Om du får ännu ett par minuters vila från spelet, försöka hitta lite skugga och komponera själv där. Även ett par minuter kommer att göra underverk för att kyla kroppen ner därför, förebygga en dödlig värmeslag.