E2h

Hur kan man förhindra vatten förgiftning av ditt barn

När dagarna är varma

När dagarna är varma, kanske du undrar om ditt barn behöver ett glas vatten precis som vuxna. I andra fall, om pengar är stram vissa mammor kan tänka späda sin dyra välling så att skära ned på kostnaderna. Innan du fyller upp flaskan med vatten och ge det till ditt barn, fråga din barnläkare först. Det finns oftast ingen anledning att ge vatten till en bebis eftersom han är ordentligt släckt om de får tillräckligt med bröstmjölk och korrekt blandad formel.

Om du ger ditt barn vatten

Om du ger ditt barn vatten, särskilt om han är under sex månader, sätta dig honom i riskzonen för vatten förgiftning. Ditt barns elektrolytbalansen kommer att störas och han kommer att fylla upp vatten i stället för välbehövliga bröstmjölk eller formel. Om detta händer kommer han inte få rätt näringsämnen som han behöver.

  1. Ge inte något vatten till en baby i sex månader. Period.
  2. Äldre barn kan ges mycket små mängder vatten. Ge aldrig en flaska vatten direkt till ett barn utan tillsyn hans intag. Hans primära vätskeintag måste fortfarande vara bröstmjölk eller formel.
  3. Späd inte välling och bröstmjölk. Tillsats av vatten kommer att förändra elektrolytbalansen med formeln, samt ändra dess näringsinnehåll. Ditt barn kommer inte att få de näringsämnen han behöver i rätt doser om du späd med vatten. Ditt barn kommer att få för full för att dricka mer mjölk för att få nog av de avsedda näringsämnen.
  4. Om du vill spara pengar, amma ditt barn istället för att använda formel. Det är perfekt varje gång, är alltid tillgänglig och det är gratis. Amning hjälper dig obligation med ditt barn, samt hålla honom frisk och stärka honom immunförsvaret. Om du arbetar, använd en bröstpump för att få mjölken att ta hem till ditt barn. Se till att du äter en näringsrik kost och är ordentligt släckt när du ammar pumpens mjölk för att säkerställa god mjölk.
  5. Rådgör med din barnläkare innan något byte till ditt barns mjölk och fast föda.
  6. Lite vatten kan införas när man äter proteinrika fast föda som ägg. Det är bättre att sätta små mängder vatten till maten för att göra det lättare att smälta.
  7. Vet symtom på förgiftning. Om du märker ditt barns ansikte börjar svälla eller få svullna, ring din barnläkare omedelbart. Varje förändring i disposition såsom irritabilitet eller dåsighet är också ett symptom.
  8. Få ditt barn omedelbart läkarvård om han har vatten berusning. Detta kan inte behandlas hemma. Om den lämnas obehandlad, kan ditt barn ha anfall eftersom förändringen i elektrolyter kan påverka barnets hjärnaktivitet.

Hur kan man förhindra vatten förgiftning av ditt barn. Äldre barn kan ges mycket små mängder vatten.
Hur kan man förhindra vatten förgiftning av ditt barn. Äldre barn kan ges mycket små mängder vatten.

Undantaget från regeln om att ge barn vatten är om han är uttorkad eller har diarré. I båda fallen kommer en läkare att guida dig att ge rätt mängder. I båda fallen är bröstmjölk fortfarande det bästa alternativet, eftersom det kommer att ge god hydrering och näringsbalansen behövs vid exakt rätt tidpunkt.