E2h

Hur kan man förhindra vesikoureteral reflux

Vesicouteral reflex (VUR) är ett tillstånd där urinen rinner tillbaka upp till urinblåsan och uterer (röret som transporterar urin från njurarna till urinblåsan) och tillbaka till njurarna. Det är en missbildning finns i ungefär en procent av barnen. I stället för den normala flödet av urin ur kroppen, går det tillbaka i njurarna där bakteriell infektion kan växa.

Det diagnostiseras hos spädbarn och barn

Det diagnostiseras hos spädbarn och barn, vanligen anges med återkommande urinvägsinfektioner (UVI). Det finns ingen enda sätt att undvika vesicouteral reflex, men du kan hantera den tills den försvinner. Förhindra UVI infektioner att sänka obehag i samband med VUR. Här är vad du kan göra.

Hur kan man förhindra vesikoureteral reflux. Öka ditt barns vätskeintag upp till åtta glas vatten och dricka tranbärsjuice.
Hur kan man förhindra vesikoureteral reflux. Öka ditt barns vätskeintag upp till åtta glas vatten och dricka tranbärsjuice.

  1. Under graviditeten, hålla kroppen frisk. Se till att du får tillräckligt med folsyra i kroppen för att säkerställa en korrekt utveckling av ditt barn.
  2. Se upp för symptom. Om ditt barn klagar över en smärtsam brännande känsla när peeing, kissar ofta eller har svårt peeing har buksmärtor eller feber kontakta din läkare omedelbart. Om det finns blod eller pus i urinen, kan ditt barn ha VUR. Barn är oftast diagnostiseras mellan åldrarna 2-5. Sängvätning och svårigheter potträning är andra symptom på äldre barn.
  3. Öka ditt barns vätskeintag upp till åtta glas vatten och dricka tranbärsjuice. Juicen hjälper till att förhindra E. coli bakterier från att fastna på livmoderns väggar och förhindra infektion.
  4. Drick C-vitamin tillskott för att höja surhetsgraden av urin. Dessutom ökade antioxidanter i kroppen hjälpa till att öka immunitet nivåer i kroppen. Rådgör med din läkare innan du Mega dosering ditt barn på vitamin C. Ett bättre alternativ är att få C-vitamin från mat källor som färsk citrusfrukter och broccoli.
  5. Lär ditt barn att urinera ofta. Han ska inte hålla i hans urin eftersom han är upptagen med arbete eller är distraherad. Även om det är smärtsamt på grund av en UTI infektion, måste han kissa ofta för att hjälpa spola ut kroppen från gifter. Har går han på toaletten var 3-4 timmar. Dricka extra vatten och tranbärsjuice bör hjälpa.
  6. Om ditt barn diagnostiseras, följ läkarens instruktioner noggrant. Han kan ordinera antibiotika för att döda eventuella bakterier. I svåra fall när VUR symtom är inte mottaglig för peroral medicinering är operation ett alternativ.
  7. Har dina andra barn testas om ett barn testar positivt för VUR. Det verkar finnas en genetisk komponent till VUR. Det är en 40% chans att barnets syskon också kommer att ha VUR. Även kvinnor som hade VUR som barn är mer benägna att föda barn som har sjukdomen.
  8. Fortsätta att övervaka ditt barns tillstånd var 6-12 månader. Årliga eller delvis årliga sonogram av ditt barns urinvägarna kan göras. Urinprov kan tas under läkarbesök för att testa bakteriell infektion.

Det är viktigt att något medicinskt tillstånd noggrant identifieras omedelbart. VUR kan orsaka högt blodtryck hos barn och njurskador. När de behandlas med antibiotika, och som barnet mognar, kan tillståndet gå iväg på egen hand.