E2h

Hur kan man förhindra Yersinios

Yersinios princip kan drabba nästan vem som helst, så det är precis rätt sak att veta hur man kan förebygga Yersinios. Tarmkanalen är målet för bakteriell sjukdom som kallas Yersinios som utlöses av bakterien i släktet Yersinia.

Så hur kan en påverkas av Yersinia bakterier

Så hur kan en påverkas av Yersinia bakterier? Merparten av tiden, Yersinia bakterier föröka sig i livsmedel eller vatten som är förorenat med avföring mänsklig avföring eller djurspillning. I de flesta fall, äta grisar är den viktigaste utgångspunkten för förekomsten av Yersinios på människor. Annat än grisar, det finns fler djur som följer ledningen av grisar.

Hur kan man förhindra yersinios. Gör det till en vana att tvätta händerna.
Hur kan man förhindra yersinios. Gör det till en vana att tvätta händerna.

De mest typiska symptomen på Yersinios inkluderar kramper i buken området, feber, diarré och även känslan av att ha blindtarmsinflammation, även om det inte finns någon alls. Enkelt uttryckt, när mat eller vatten är förorenat av avfallsmaterial kan Yersinia bakterier sprids och infekterar människor eller djur som äter eller dricker den drabbade mat eller vatten.

  • Gör det till en vana att tvätta händerna. Innan du äter någon form av mat, kom ihåg att det lönar mycket att tvätta händerna. Man kan aldrig vara säker om hygienen i dina händer-just händer du kommer att använda för att hantera och äta mat med. Även om du inte kommer ihåg att röra vid smutsiga föremål och gör någon aktivitet alls, tvätta händerna innan du äter. Detta handlar inte bara om enkel tvättning. Med vatten och tvål, kan du göra jobbet rätt genom rengöring naglarna och resten av händerna ordentligt och noggrant. För dem som redan har en infektion, måste vakenhet höjas särskilt eftersom tendensen att sprida viruset står också på spel.
  • Deal med djur med försiktighet. Ta hand om hur du hanterar dina djur är en sak (främst boskap) och sanering avföring inom ditt område är en annan. Men sedan kan båda sätten ge signifikant skillnad inte bara för att förhindra Yersinios men också bra åtgärder för miljön.
  • Titta på vad du äter. Det handlar inte bara om att veta din äta och titta på vad du äter. Städning av den mat du äter och vattnet du dricker allt beror på hur det serverades eller kokta. När man arbetar med mjölkprodukter, är den perfekta sak att göra gå för pastöriserade produkter. När det gäller livsmedel som framställts ur fläsk, se till att den är helt kokta. I själva verket äter rått fläskkött aldrig rekommenderas av dietister och dietister. Alltid gå för rätt sätt av livsmedel för wellness av ditt väsen och av människorna omkring dig.


Det är mycket idealiskt att följa enkla sätt att du kan tänka på när det gäller att förebygga Yersinios. För dig att inte drabbas av symptom i samband med Yersinios, aldrig glömma essensen av att hålla i åtanke säkerheten för dem som äter först. Genom tanke på nämnda tips kan du vara säker på att minimera risken för de underliggande förutsättningarna sjukdomen medför.