E2h

Hur kan man gå en anorexia nervosa stödgrupp

Anorexia nervosa är en ätstörning som drabbar miljontals människor i Europa. Cirka 90 procent av dem som diagnostiserats med denna sjukdom är kvinnor. Av denna siffra nästan alla ungdomar, tonåringar och kvinnor under 25 års ålder. Patienter med anorexi svälta avsiktligt sig för att uppnå en specifik kroppsvikt eller typ. Istället, är extrem viktminskning resultatet.

Det finns hjälp för dem som lider av anorexi

Hur kan man gå en anorexia nervosa stödgrupp. Erkänn att du har ett problem.
Hur kan man gå en anorexia nervosa stödgrupp. Erkänn att du har ett problem.

Det finns hjälp för dem som lider av anorexi. Ett av de många sätt att få hjälp är att gå med i en stödgrupp. En stödgrupp kan ta bort känslan av isolering många patienter känner och ge en säker plats att diskutera sina problem. Så här gå med i en anorexi stödgrupp.

  • Erkänn att du har ett problem. För att få hjälp måste du se till att du har ett problem. Om din kroppsvikt är under 15 procent av din idealvikt, om du avsiktligt svälta sig själv eller utöva överdrivet eller om du har en ovanlig besatthet med din vikt eller äta, har du ett problem. Om vänner och familjemedlemmar rutinmässigt kommentera ditt ätande och utseende, bör du överväga sina ord. Rådgör med din läkare omedelbart. Var ärlig mot honom så att du kan få en lämplig behandling.
  • Tala med din läkare. Din läkare kan remittera dig till en specialist som behandlar anorexi och andra ätstörningar. Du kan också hänvisas till stödgrupper. Det är ofta en del av din behandling process.
  • Fråga din terapeut. Under din rådgivning sessioner, fråga om en stödgrupp som du kan gå. Din terapeut bör kunna hänvisa dig till en bekväm grupp i ditt område.
  • Kontrollera National Association of anorexia nervosa och tillhörande sjukdomar hemsida. Koncernens webbplats är anad.org . Här kan du hitta en lista över resurser i ditt område eller samhälle. Det finns också en omfattande mängd information som finns tillgänglig.
  • Gör en webbsökning. Annat sätt att hitta en grupp som du kan gå är att kontrollera Internet. Du kan välja att göra en sökning stödgrupp baserad på namnet på den organisation eller göra en sökning efter stad eller stat. Du kan kontrollera National Alliance på psykisk sjukdom hemsida www.nami.org. Det finns också forum på nätet som du kan delta den. MdJunction är ett exempel.
  • Var öppen och ärlig. När du hittar en stödgrupp måste du närvara vid regelbundet. Vid något tillfälle, måste du delta i diskussionerna. Närma varje session med ett öppet sinne. Läkningsprocessen kommer från att vara öppen om din sjukdom och prata om det. Var inte rädd för att dela dina känslor och farhågor eftersom sessionen, är du omgiven av människor som kan förstå och relatera till dig. Om familjemedlemmarna uppmanas att delta, uppmuntra att de med dig så att de också kan också få hjälp med att sortera igenom sina egna känslor om hur ditt tillstånd har påverkat familjen och att hitta sätt att bättre stödja dig.


Om du eller någon du känner har anorexi

Om du eller någon du känner har anorexi, få hjälp direkt. Det är en livshotande sjukdom och kan orsaka många långsiktiga fysiska krämpor som en följd av fortsatt svälter av människokroppen. Medicinska ingrepp är ofta nödvändigt för att bekämpa denna sjukdom.