E2h

Hur kan man hantera en oväntad period

En menstruationscykeln, men i allmänhet regelbundna och förutsägbara, kan ha vissa missöden. Bortsett från att ha förseningar, varje kvinna, studier visar, har haft gånger i sitt liv när en oväntad period blir jobbigt.

Hur kan man hantera en oväntad period. Lugna ner när det oväntade plötsligt inträffar.
Hur kan man hantera en oväntad period. Lugna ner när det oväntade plötsligt inträffar.

Om du inte är verkligen tur att vara en av de få kvinnor som har regelbunden menstruation, bör du förbereda dig när din tid kommer före den vanliga tidpunkten som du förväntar sig det.

Här är några förslag på hur du kan väl ta itu med din oväntade period:

1. Lugna ner när det oväntade plötsligt inträffar. Panik är definitivt värdelös. Det skulle bara förvärra din situation. När du inser att blodet droppade ner benet, eller kanske du har märkt fläcken på byxorna, cue själv. Chef till närmaste badrummet och göra något för att rensa upp. Det finns ingen anledning för dig att skrika. Du skulle bara skämma ut dig själv genom att dra uppmärksamhet till sig själv. Du vill inte det.

2. Var uppmärksam och tänka snabbt. När oväntade tid kommer, se om du kan använda något praktiskt för att hjälpa dig. Om du har en svett skjorta eller en jacka, överväga att knyta den runt midjan. Svett skjorta eller jacka skulle täcka din rumpa. Om par byxor redan färgas, skulle folk inte märker det eftersom du har täckning. Du kan gå på toaletten utan fuzz.

Om du fortfarande student och du är i skolan. Var uppmärksam och tänka snabbt.
Om du fortfarande student och du är i skolan. Var uppmärksam och tänka snabbt.

3. Räkna ut hur du hanterar din situation. Naturligtvis hitta en dambinda, en kudde, eller en tampong bör vara tillräckligt för att lösa ditt problem. Men vad skulle du göra om din menstruationsblod börja droppande och ingen sanitetsbinda, pad, eller tampong är tillgänglig? Få en bit eller några bitar av toalettpapper. Vik papperet flera gånger. Ditt mål är att göra det tjockare. Om det redan är tillräckligt tjock, lägga den i dina trosor. Det borde minska din ångest tills du äntligen få chansen att leta efter en dambinda, en kudde eller en tampong.

Om du fortfarande student och du är i skolan

Om du fortfarande student och du är i skolan, gå vidare till sjuksköterska kontor. Skolsköterskan ska vara i den bästa positionen för att ge dig det du behöver. Hon kan till och med källa lite extra kläder om du behöver ändra.

4. Om du har några kamrater, begära hjälp från en betrodd vuxen. Självklart bör en vuxen hona vara i den bästa positionen för att hjälpa dig. Det finns en möjlighet att hon hade upplevt samma. Hon borde kunna erbjuda dig några praktiska förslag. Om du behöver söka stöd från en vuxen man, informera honom säker på att du har "en kvinnlig problem". Det bör vara tillräckligt för honom att förstå eufemism för besväret.

Hantera din oväntade tid genom att en extra dambinda

Hantera din oväntade tid genom att en extra dambinda, pad, eller tampong. Du kan hålla den i väskan. Bortsett från det, förstå din menscykel för att undvika ytterligare olägenheter. Genom att räkna 28 dagar från början av din senaste menstruation, bör du kunna förutse eller bestämma din nästa period. Även om den genomsnittliga menstruationscykel är 28 dagar, kan det visa sig vara så kort som 21 dagar. Det kan även sträcka sig upp till 38 dagar.