E2h

Hur kan man hantera mat cravings

Alla upplever mat cravings då och då. Den viktigaste frågan här är, hur kommer du reagera på det? Om du är mitt i ett viktminskningsprogram, är det mer viktigt att du reda på vad rätt sätt är att ta itu med dessa livsmedel cravings.

  • Drick vatten först. Oftare än inte, kan våra cravings vara nöjda helt enkelt om vi dricker ett glas vatten. Bara prova, dricka vatten först innan du ens överväga att ge efter för frestelsen. Kom ihåg att inte bara vatten har inga kalorier, men också dricker ofta bidrar till ditt välbefinnande. Så välkommen att regelbundet dricka upp!
  • Välj klokt. Vanligtvis vår kropp längtar efter kolhydrater. Men i stället för det vanliga utbudet som vår kropp verkar vilja, såsom pizza, choklad, pommes frites, och bakade makaroner, kan du tillfredsställa ditt sug med bra kolhydrater, såsom fullkorn, frukt och grönsaker. Inte bara är de vänligare till din diet, men de ger också dig med näringsämnen som din kropp kommer att välkomna.
  • Vänta ut det. Ibland cravings försvinner. Efter att ha druckit vatten, försök att sysselsätta dig med andra saker. Läs ett kapitel i din favoritbok, ta en rask promenad, eller ta en uppfriskande dusch. Det finns en chans att du bara glömma allt om ditt sug och gå vidare, vilket sparar massor av kalorier.
  • Starta en cravings journal. Skriv ner allt du äter varje dag. Detta kommer att ge dig en klar uppfattning om hur många kalorier du förbrukar per dag. Det kommer att göra dig mer disciplinerad att göra rätt val (det finns inget som att se ditt matintag i svart och vitt!). Bortsett från detta, skriv ner vad din mat cravings är, och om du gav efter för dem. Försök att skriva ned exakta detaljer som vilken tid du upplevde dem, vad du gjorde runt den tiden, och vad som kunde ha utlöst det. Genom att ta en objektiv titt på din mat cravings, kanske du kan undvika dem i framtiden.
  • Städa ur ditt skafferi. Om du är en stay-at-home mamma, rensa ut alla fettrik mat i ditt skafferi (inte säga att de är för dina barn. De behöver inte skräpmat heller!). Om du bor på ditt kontor skåp, bli av med allt som kan fresta dig. Kom ihåg att om maten är tillgänglig, då det kommer att bli lättare för dig att äta det även när du inte är riktigt hungriga. Eller, kan du byta ut just din skräpmat med hälsosammare alternativ.
  • Hitta andra sätt att skära ner på stressen. Merparten av tiden, orsakar stress dessa livsmedel cravings. Hitta andra sätt att tillfredsställa din stress. Få en pedikyr, en massage på spa, läsa din favoritbok, eller titta på en film med dina vänner.
  • Tillåt dig själv att ge efter ibland. Ibland är det bästa sättet att bara ge efter för dina begär. Men se till att du fortfarande noga övervaka ditt intag. Till exempel, istället för att äta tre fjärdedelar av choklad mousse tårta, kan du äta bara en bit. Ät långsamt och njuta av varje tugga, och sluta när magen är full.