E2h

Hur kan man hantera med klinisk depression

I en rapport från depression och bipolär Support Alliance (DBSA) som klinisk depression drabbar cirka 15 miljoner av den vuxna befolkningen årligen. Det är utan tvekan ett allvarligt tillstånd. Härrör från hjärna fel, har det blivit en riktig sjukdom - som orsakar både besvär och stigmatisering till drabbade. Om du för närvarande lider av denna sjukdom, här är några sätt som du kan hantera det:

  • Söka professionell hjälp. Ignorera inte en lång period av depression. Det är inte ett tekniskt fel som du bara kan rycka ut och det kommer att försvinna efter någon gång. Om du märker att de kontrollampa tecken redan framhärdar för över en vecka eller så, måste du omedelbart få en medicinsk hjälp.
  • Följa ditt recept till punkt och pricka. En professionell behandling kommer att kräva dig att följa en viss regim. Se till att allt är strikt uppfyllt. En annan DBSA rapporten anges att cirka hälften av de behandlade ärenden som visade sig misslyckade berodde på patientens oförmåga att uppfylla den föreskrivna behandlingsperioden. Om du inte kan ta dina mediciner enligt anvisningarna på grund av biverkningar, omedelbart vidarebefordra situationen med din läkare. Justeringar kan anses särskilt om din aptit, sömn och andra fysiska förhållanden träffas på. Hoppa över din medicinering eller justera doser på egen hand kan störa din behandling och kan även utlösa ditt tillstånd att förvärras. Ta inte risken. Det är inte värt det.
  • Nourish dig själv Ja, det är en enkel plan -. Mata din kropp. Du måste göra det även om ditt sinne motstånd det. Du måste verkligen äta tillräckligt i tid, speciellt om du tar antidepressiva. När du tar dina mediciner och din mage är tom, kan du lider av magbesvär och illamående. Det är klokt också du tar i mer protein. Satsa på något magert som kyckling och kalkon. Du kan också njuta av massor av färska grönsaker och frukter om du vill stärka din uthållighet nivåer.
  • Ut ur huset. Dina lungor behöver frisk luft. Vyn utanför är verkligen kommer att ge en god paus från din depression. Upplev världen på nytt. Andas in och andas ut. Njut och lukta naturen. Njuta färskhet gräs och blommor. Befria dina näsborrar från unken luft inuti ramarna för ditt hem. Den skenbara förändringen kan definitivt skapa en kedja av positiva energier. Låt dem flöda genom dig och vitalisera dina system och urtag.
  • Anslut till en stödgrupp. Du behöver skapa ditt eget nätverk. Du kan börja med din familj, släkt, betrodda kollegor och nära vänner. Låt upptäcka som verkligen bryr sig om dig. Du kan också överväga att placera en online grupp. Du kan dra nytta av deras bloggar, forum och sociala nätverk. I processen kan du även möjlighet att hjälpa andra människor genom att dela dina egna erfarenheter och insikter.


Din livstid är en cykel av upp-och nedgångar

Hur kan man hantera med klinisk depression. Söka professionell hjälp.
Hur kan man hantera med klinisk depression. Söka professionell hjälp.

Din livstid är en cykel av upp-och nedgångar. Lär dig att njuta av de lyckliga stunder och bära de sorgliga tider. Heartbreaks, frustrationer och misslyckanden är normala. Alla möter dem. Räkna ut hur man ska hantera dem väl. Utveckla rätt sinnelag. Ta reda på hur de kan göra ditt liv mer meningsfullt.