E2h

Hur kan man hantera svår depression

Fall av mild depression kan lätt bromsas och behandlas innan situationen förvärras. Men om du inte gör det och nu behandlar depression, måste du agera snabbt och beslutsamt för att få den diagnostiseras och behandlas. Här är hur man handskas med svår depression:

Hur kan man hantera svår depression. Det är bara en sjukdom.
Hur kan man hantera svår depression. Det är bara en sjukdom.

  • Erkännande. Ofta är klinisk depression inte hanteras korrekt och behandlas direkt eftersom det är människor inte ser det direkt. De tror att det är just sorg, att personen bara är nedtryckt och att tiden kommer att försvinna. Klinisk depression, särskilt de mest allvarliga fallen, kommer inte. Gör du säker på att du ser symptomen direkt och har det diagnostiseras av en läkare så att du vet vad du sysslar med. Symtomen omfattar en drastisk förändring i vikt, dåliga vanor sova, känslor av hopplöshet och värdelöshet, dra från vänner och sociala grupper, självmordstankar och självmordsbeteende och trög beteende, bland annat.
  • Rätt behandling. Medicinering och psykoterapi är vad du behöver för att bekämpa allvarlig depression på rätt sätt. Rådgör med din läkare eller terapeut innan du tar någon medicin men se till att du tar rätt piller och mediciner.
  • Stödgrupper. Söka hjälp av medicinsk expertis, vänner och familj. Du kan inte gå igenom det här ensam. Utan rätt personer att hjälpa dig, kommer du aldrig bli botad och utan människor som stöder dig genom allt, kommer du inte vill bli botade. Att handskas med svår depression själv kommer inte göra dig något bra alls, särskilt när biverkningar blir mer potent. Du behöver människor vid din sida för att guida dig igenom.
  • Erkänn utmaningen. Att handskas med svår depression inte kommer att bli lätt. Det kommer att ta upp din tid och resurser, utmana dina övertygelser och ja, kommer det att skada både fysiskt och känslomässigt. Ju tidigare du inser och förstår detta, desto bättre. Om du tror att du kommer att kunna få igenom detta snabbt och smärtfritt, kommer du vara dömd att misslyckas. Förbered dig på att hantera villkoret för resten av ditt liv.
  • Det är bara en sjukdom. Trots alla pessimismen du måste känna, måste du inse att klinisk depression är ett tillstånd, en psykologisk sjukdom. Det kan vara beat. Rätt medicinering, behandling och massor av tro och styrka kommer att få dig igenom allt. Det skiljer sig från fall till fall, men oavsett läget, kan den härdas.
  • För mer information. Det finns många resurser till ditt förfogande om du vill lära dig mer om klinisk depression. Internet har ett brett utbud av papper, essäer och information i frågan. Använd ett verktyg sökmotor för att leta upp mer information i frågan. Du kan också gå till ditt bibliotek och leta efter medicinska läroböcker och tidskrifter. Naturligtvis bör gå till din läkare eller terapeut också upplysa dig om hur man korrekt hantera depression.


Om inte diagnostiseras och behandlas på korrekt sätt direkt kan hantera svår klinisk depression vara mycket utmanande. Agera snabbt innan det spårar ur. Om du tror att du eller någon av dina vänner eller familjemedlemmar har det, boka tid hos en specialist omedelbart.