E2h

Hur kan man kontrollera ett spädbarn puls för HLR

HLR eller Hjärtlungräddning är livräddande kunskaper

HLR eller Hjärtlungräddning är livräddande kunskaper, särskilt i nödsituationer. Detta är oftast det första som är gjort när en person, barn eller spädbarn hjärta eller andningsstopp under fall av skador, kvävning, kvävning eller drunkning. Om du har barn eller ett spädbarn hemma, bör du lära dig grunderna i HLR för spädbarn och barn. HLR för spädbarn innehåller 2 delar:

  • Kompressionerna i bröstet område som kommer att hålla barnets blod cirkulerar
  • Rescue andetag som ger spädbarnets lungor tillräckligt med syre

Spädbarn är svårare att kontrollera för pulser än vuxna och barn på grund av hur liten deras organ är, så du kommer att ha det svårare att kontrollera för ett spädbarn puls innan du gör HLR. Hos vuxna och barn behöver du bara kontrollera deras halspulsådern för pulsen och det är så lätt. För spädbarn, måste du kontrollera om armartären. Den armartären ligger i barnets överarmen. Du hittar det oftast mellan de 2 musklerna på insidan av överarmen.

I akuta fall där man måste förvalta eller utföra HLR på ett barn, hur ska du kontrollera dess puls på ett effektivt sätt? Läs vidare nedan.

  1. Om barnet redan är uppåt då finns det inget behov av att ändra positionen. Det är bättre om barnet är vänd uppåt. Om barnet föll och du misstänker att det kan finnas brutna ben så försök inte att flytta barnet. Endast om barnet inte faller att du ser till att barnet är i ett ansikte uppfällt läge.
  2. Kontrollera eventuella hinder i munnen och näsan. Du kommer att behöva kontrollera både mun och näsa senare tillsammans med barnets puls så se till att munnen och näsan är fria från hinder.
  3. Efter kontroll för hinder, kontrollera om barnet fortfarande andas genom munnen eller näsan. Kontrollera andningen genom att placera dina öron bredvid barnets näsa och sedan placera din egen peka och mitten finger för att kontrollera för halspulsådern på armartären. När du har placerat dina 2 fingrar där, kolla efter pulsen. Ta inte upp för mycket tid att kolla efter pulsen. Gör kontrollen i 5-10 sekunder.

Hur kan man kontrollera ett spädbarn puls för HLR. Om barnet redan är uppåt då finns det inget behov av att ändra positionen.
Hur kan man kontrollera ett spädbarn puls för HLR. Om barnet redan är uppåt då finns det inget behov av att ändra positionen.

Det bästa vore att låta utbildad personal för att kontrollera pulsen och om det inte finns någon utbildad professionell runt sedan gå vidare och ringa 911 vid första tecken på problem när du har upptäckt att ditt barn inte andas. Framför allt när man har barn, se till att ditt hus är spädbarn bevis och hålla ett vakande öga på ditt barn hela tiden. Bättre att göra ditt säkra hus barn om du har en baby. Som ordspråket säger, bättre säker än ledsen.