E2h

Hur kan man kontrollera om symptom strupcancer

Cancer av något slag orsakar alltid angelägenhet för alla

Cancer av något slag orsakar alltid angelägenhet för alla. De är kända som "Big C" och oftast överlevnaden är relativt liten så att folk numera är alltid på jakt och är mer uppmärksamma på sin hälsa. Därför kan du se framväxten av hälsokost, en sund livsstil, att gå grönt advocacies, hälsosam kost och etc. Alla dessa är på grund av den ökande medvetenheten om cancer och en rad andra sjukdomar som plågar mänskligheten.

Hur kan man kontrollera om symptom strupcancer. Ta hänsyn till din livsstil.
Hur kan man kontrollera om symptom strupcancer. Ta hänsyn till din livsstil.

Vad är cancer i halsen? Strupcancer faktiskt tillhör den kategori av nacke och huvud cancer och vanligtvis omfattar struphuvudet, bihålor, svalg, läppar och munhåla. Strupcancer är oftast orsakas av överdriven alkoholkonsumtion och rökning så du bör undvika dessa två riskfaktorer om du inte vill höja dina chanser att få strupcancer.

Hur skulle du veta om du har strupcancer

Hur skulle du veta om du har strupcancer? Hur kontrollerar ni symtom? Nedan följer några punkter för dig att överväga.

  1. Du behöver ta reda på och kontrollera din risk för denna typ av cancer först. Vet att förekomsten av strupcancer är högre när du når 50 och halscancer sannolikt inträffar hos män än hos kvinnor och afrikansk-europeiska män är 50% mer diagnostiseras med denna typ av cancer snarare än kaukasiska män.
  2. Ta hänsyn till din livsstil. Överdriven rökning och alkoholkonsumtion är de främsta orsakerna till strupcancer. Efter att du har övervägt dina riskfaktorer, då du kontrollerar nu för symptomen att se om du kan ha möjlighet att strupcancer.
  3. När du misstänker att du kanske har ett problem då det vore bäst om du ska föra dagbok över alla symptom som du känner. För att kontrollera symtom, måste du följa hur du andas. Om du producerar pipig eller höga ljud när du andas så det är inte normalt. Detta är ett av symptomen på att något är fel.
  4. Nästa, observera om du har den här ihållande hosta och särskilt om det finns blod inblandade.
  5. Vill du har återkommande problem med bihålorna? Om du är då du kanske vill kontrollera för andra symptom på strupcancer. Sinus problem är ett tecken på strupcancer också.
  6. Kontrollera dig själv för andra symptom som sår på tungan och munnen, smärtor i tänderna, näsblod, viktminskning, svullna ögon och utvidgningen av lymfkörtlar för att nämna några.
  7. Ta del av din hälsa och försöka tänka om du har haft ont i halsen i mer än 2 veckor redan, om du har problem att svälja eller om du har kroniska smärtor i nacken. När du sätter en bock på alla dessa symptom så det vore bäst om du rådfråga din läkare redan.

Chanser att överleva cancer blir bättre och bättre med tiden på grund av all den teknik som vi nu har tillgång till. Det viktigaste är att göra en tidig diagnos så att din cancer kan behandlas vid dess tidigaste skede och därigenom förbättra dina chanser för överlevnad.