E2h

Hur kan man minska rapningar

Rapningar eller uppstötningar är något som de flesta människor gör mycket, särskilt efter att ha ätit. Andra människor som hör detta från en person normalt grossed. Och är den som rapningar råd av sociala normer för att täcka munnen och ursäkta sig. Den sämre delen om det är att rapningar kan lämna en oönskad eftersmak varje gång.

Hur kan man minska rapningar. Titta på vad du dricker.
Hur kan man minska rapningar. Titta på vad du dricker.

Tekniskt sett är rapningar orsaka främst av överskottsgas buildups i magen. Kroppen reagerar naturligtvis avlagringarna genom att släppa ut naturligt genom munnen. Så, om du vill minska denna pinsamma naturlig reaktion av kroppen till överflödig gas, så här är några saker du kan göra.

  • Ta din tid. Livet har blivit snabbt tempo och det är på grund av detta som många människor sluka deras mat och sörpla ner sina drycker på rekordtid. Tja, ska du veta att dricka och äta för fort kan orsaka produktion av gas uppbyggd i magen eftersom tillsammans med dessa, kommer du att konsumera en hel del luft också. Dessutom kan äta för fort faktiskt sätta större press på din mag-tarmkanalen. Som sagt kan du minska mängden gas i magen genom att ta din tid under konsumtion av mat och vätskor.
  • Sluta röka. Om du är regelbundna rökare, kanske du märker att du rapa mycket. Detta är faktiskt normalt eftersom varje gång du tar ett bloss, du sväljer lite luft. Så, med varje pinne du är klar, fyller magen med luft. Sparkar denna vana kommer inte bara ge dig friskare lungor, men kommer också att hjälpa dig att minska rapningar.
  • Titta på vad du dricker. Den bidragande orsaken till rapningar är konsumtionen av kolsyrade drycker såsom läsk, cola och öl. När konsumeras, kommer dessa drycker släppa ton koldioxid i magen. Detta kan bygga upp ganska snabbt och den enda vägen ut är genom rapningar. Därför är det bästa sättet att minska rapningar genom besöksförbud dig från att dricka dessa typer av vätskor.
  • Titta på vad du äter. Den mat du äter kan orsaka gas bygga upp i magen. Livsmedel som bananer, choklad, lök, bönor, kål och aprikos är bara några av dem. Se till att äta dem med måtta. Ju mindre du äter, desto mindre du rapa.

    Bortsett från dessa livsmedel, bör du hålla också ihop med mycket sura livsmedel också, de som normalt inte går bra med magen. Till exempel mjölk och ost kan reagera på katastrofala sätt om din tolerans för mejeriprodukter är alldeles för låg. Fruktjuice är naturligt sura, så om du är hyper sura, och sedan hålla sig borta från dessa kommer säkert att minska gasen i magen därmed minskar rapningar.


Nu ibland

Nu ibland, oavsett vad du äter, dricker eller göra för att förhindra rapningar, kvarstår fortfarande. Om den gör det, så ska du definitivt konsultera en läkare eftersom du kan få allvarliga magproblem. Detta innebär att din mage inte fungerar som kan producera hög ackumulering av gaser på grund av de höga syra inuti. Om detta är fallet kommer medicinering vara det bästa alternativet och bara en läkare kan rekommendera vad du ska ta allt från ständiga doser Maalox till intaget av Nexium efter varje måltid.