E2h

Hur kan man minska svullnad efter en bukplastik

Bukplastik

Bukplastik, även känd som en bukplastik, är en stor operation och har några driftstopp period där du kommer att behöva återhämta sig och administrera ordentlig vård för kroppen för att den ska läka ordentligt. Driftstopp beräknas vara i en vecka, men tunga lyft och mer kraftfulla åtgärder bör göras efter minst sex veckor. Under denna period bör du räkna med svullnad uppstå, den goda nyheten är att det finns några sätt som du avsevärt skulle kunna minska denna.

  • Gör några lätta övningar. Under din tid återhämtning, bör du undvika sittande eller liggande hela dagen eftersom det kan leda till mer märkbar svullnad, eller till blodproppar. Men det är mycket viktigt att du håller dina övningar ljus under denna tid, eftersom för mycket och för kraftig kan leda till potentiellt farliga resultat. Några exempel på aktiviteter du kan göra inkludera göra några promenader runt kvarteret, och några enkla stretchövningar (men inte de som kommer kräva att du böja eller lyfta armarna över huvudet). Rådgör med din läkare för sina rekommendationer på de bästa övningarna för dig under denna tid.
  • Minska din natrium intag. Först av allt bör du undvika alla typer av livsmedel som har för mycket natrium (salt). Det beror salt orsakar vätskeretention, vilket i sin tur leder till svullnad. Titta på etiketterna i livsmedelsförpackningar att veta hur mycket natrium de innehåller. Se upp för de namn som natrium går: mononatriumglutamat, trinatriumfosfat, natriumalginat och natriumbensoat är bara några av de få. Satsa på nedsatt natrium sorter av din favoritmat, såsom att gå för unflavored spannmål i stället för rikt smaksatt sådana.
  • . Gör det till en vana att minska mängden smaksättning du lägger till dina rätter Så mycket som möjligt, inte lägga kryddor till maten - försök att lära sig uppskatta de mer subtila och naturliga aromer av dina rätter. Om du verkligen vill lägga lite mer smak, är det bäst att du lägger naturliga aromer såsom örter istället.
  • Drick mycket vatten. I själva verket bör du göra detta hela tiden, om du hade en bukplastik eller inte. Eftersom kroppen består av mer än 70% vatten, ta in mer vatten kommer att hjälpa fylla våra system och spola ut gifter. I genomsnitt behöver vi cirka 8 till 12 glas vatten om dagen. Du bör också äta massor av vatten-rika frukter såsom vattenmelon, gurka, tomater och jordgubbar. Undvika att dricka diuretika såsom koffein och kolsyrade drycker.
  • Ha lite massage. Kom ihåg att du ska ha din läkares godkännande innan du får en massage efter din bukplastik. Om du får din läkares go-signal, vet att massage som vävnad massage och lymfmassage avsevärt kan bidra till minskning av svullnad. Det beror på att dessa massage bidrar till att förbättra blodcirkulationen och minskar risken för flytande sammanslagning mot specifika områden av kroppen. Gör instruera massös som du just har haft en bukplastik, hon skulle aldrig placera direkt tryck på dina bakkroppen, och bör vara mycket noga med att inte få sina händer, eller några lotion eller oljor även nära din snitt. Oljor som mandel, shea nöt eller koala mutter bör också undvikas.


Hur kan man minska svullnad efter en bukplastik. Gör några lätta övningar.
Hur kan man minska svullnad efter en bukplastik. Gör några lätta övningar.

Tänk på att du verkligen ta ansträngningen att ta väl hand om din kropp direkt efter din bukplastik, eftersom det är särskilt känsligt under läkningsperioden. Rådgör med din läkare om rätt aktiviteter du bör vidta för att underlätta denna läkningsprocess. Lycka till!