E2h

Hur kan man undvika att äta skräpmat medan du tittar på TV

För dem som inte särskilt deras kost har skräpmat varit en del av total avkoppling medan du tittar på TV. Denna vana har alltid förts vidare från generation till generation på grund av tankesättet att mumsa på något medan du tittar på TV kan göra dig njuta av verksamheten mycket bättre. TV och skräpmat har liknande egenskaper. De är både kul och kan definitivt ge dig lite tröst. Känslan av att äta mer eskalerar när du är fokuserad på en viss utställning. Detta kan leda till en mycket ohälsosam livsstil på grund av ansamling av förädlade livsmedel i ditt system. Här är några tankar om hur man kan effektivt undvika att äta skräpmat även när du tittar på TV.

  • Välj prioritet mellan skräpmat och tittar på TV. Gör inte båda samtidigt. Om du inte kan stå ut med känslan av att inte behöva äta medan du tittar på TV, sedan hitta ett hälsosamt alternativ till skräpmat.
  • När du går till livsmedelsbutiker, ta inte frestelse hemma. Plan för friskare munchies att ersätta skräpmat som vegetabiliska pinnar med dopp och frukter. Om du vill äta skräpmat, sedan få en och äta det när du är ute, men inte ta med den hem. Men kanske du vill begränsa intaget av skräpmat helt och hållet.
  • Fyll upp ditt kylskåp med hälsosam mat alternativ till skräpmat som frukt och grönsaker. Om en läsk eller en påse chips är inte synliga för vidtagande, då hela Titta på TV aktivitet blir friskare.
  • Avleda din uppmärksamhet till en annan aktivitet medan du tittar på TV. Motion medan du tittar på TV. Det är en win-win situation, du tittar på TV och få friskare samtidigt.
  • Hitta ett alternativ till att titta på tv hela natten. Läs en bra bok istället eller börja på en ny hobby.
  • Öka din medvetenhet i fitness för barn och vuxna. På så sätt är du medveten och skulle ha andra tankar innan knapra på dessa marker och godis.
  • Om du har barn, utveckla hälsosamma matvanor, medan dina barn är fortfarande ung. Men du måste vara den som föregå med gott exempel. Med denna logik, om du vill undvika småäta ohälsosam mat, använd dina barn som en motivation. Om du undvika att äta skräpmat, kommer dina barn att följa efter och denna naturliga krets av saker kommer att fortsätta att driva dig till att bli en mycket hälsosammare person.
  • Håll ett livsmedel tidskrift. Skriv ner allt du äter varje dag och anledningen till att du äter det. Du kan bli förvånad över att se dina egna matvanor är värre när du tittar på TV. Denna tidskrift kommer också hjälpa dig att vara medveten om hur mycket du har ätit på en dag och förhoppningsvis du kan arbeta på en balanserad kost

Utbilda dig själv om skräpmat

Hur kan man undvika att äta skräpmat medan du tittar på TV. Välj prioritet mellan skräpmat och tittar på TV.
Hur kan man undvika att äta skräpmat medan du tittar på TV. Välj prioritet mellan skräpmat och tittar på TV.

Utbilda dig själv om skräpmat. Det finns hundratals uppgifter om hur skräpmat har en negativ inverkan på vår hälsa och överdrivet ätande av det som definitivt leder till viktökning. Det är lättare att undvika skräpmat när du vet hur det kommer att påverka din kropp.