E2h

Hur kan man undvika att få migrän

Att få en migrän huvudvärk kan komma vid de mest olämpliga tillfällen

Att få en migrän huvudvärk kan komma vid de mest olämpliga tillfällen. Du kan ta ett prov eller kör, och migrän skulle bara slå ut det blå, vilket gör att du inte kan göra annat än vänta på att passera. Medan orsaken till migrän inte har verifierats helt, finns det flera teorier om när och hur det börjar. Mestadels är migrän orsakas av en förändring i blodflödet till hjärnan. Att veta detta ger de flesta av oss en idé om hur man kan minska frekvensen av förekomsten av migrän. De flesta av dessa metoder är oftast livsstilsförändringar och läkemedelsbehandling. Läs vidare för att ta reda på hur du kan undvika att utlösa dessa migränanfall.

  • Motion. Minst fyra gånger i veckan, utövar aerobt i 20 till 30 minuter. Kvinnor är de vanliga offren för migränattacker, särskilt om deras hormoner är aktiva. Regelbunden och frekvent träning hjälper till att hålla hormonnivåerna välbalanserad.
  • Bara slappna av. Det har varit fynd som för mycket stress ökar risken för migrän. Om ditt jobb är för stressigt, se till att ta täta och snabba pauser. Reglera din stress genom att låta dig själv en stund att slappna av, eller ens ge dig själv en hel dag att återhämta sig från stress hela veckan.
  • Andas in. Korrekt andning och syreupptagning har visat sig lindra huvudvärk och migrän. Ta djupa andetag ibland för att se till att lämpliga syrenivåer når din hjärna. Andas djupt också hjälper dig att slappna av mer.
  • Undvik mat som utlöser migrän. För detta måste du observera vad du har ätit stund innan din migrän huvudvärk. Vanligtvis dessa livsmedel innehåller koncentrerade sötsaker, som choklad, mjölk, bearbetade livsmedel, lagrad ost och rött vin. Håll koll på ditt intag av mat innan migränattack och undvika dessa livsmedel så mycket du kan.
  • Ät i tid. Huvudvärk uppstår oftast när en person saknar sin måltid. Så mycket som möjligt, äta i tid och förhindra en huvudvärk från att bygga upp. Om du är alltid på språng, ta ett pack av musikanter med dig, så att du kan mumsa på dem och lindra din hunger efter lite. Detta ger dig en sorts förlängning innan din hunger förvandlas till en fullt utvecklad huvudvärk.
  • Undvik starkt ljus. De flesta människor tillskriver plötsliga, ljusa ljusblixtar för sina migränanfall. När du går ut, bära ett par solglasögon för att avvärja starkt solljus. Undvik att titta på blanka ytor och vara uppmärksam på plötsliga blinkar.
  • Håll en vanlig sömncykel. Du måste vakna upp i nästan samma tid varje dag. Detta hindrar dig från att störa din sömn mönster och därmed undvika en attack. Undvik att få trött, och se till att få massor av vila efter en lång, lång dag.

Om dessa åtgärder fortfarande inte fungerar

Hur kan man undvika att få migrän. Undvik mat som utlöser migrän.
Hur kan man undvika att få migrän. Undvik mat som utlöser migrän.

Om dessa åtgärder fortfarande inte fungerar, bör du gå och se en läkare. Din läkare kan ge dig rätt medicin för att behandla dina huvudvärk så att de inte blir outhärdligt för dig. Överväga att besöka en homeopatisk eller holistisk utövare och eftersom de kommer förmodligen att ha en naturlig botemedel för alla typer av huvudvärk.