E2h

Hur kan man undvika att få PMS

Om du är en kvinna

Om du är en kvinna, och få cranky, emotionella och känsla utmattad nyligen, är du förmodligen lider av PMS eller premenstruellt syndrom. Premenstruellt syndrom är en grupp av symtom som vanligtvis äger rum före början av en menstruation. Dessa symtom är uppblåsthet, kramper, migrän, utmattning och humörsvängningar. Det suger att uppleva dessa månatliga symtom, men det finns fortfarande hopp för dig (och människorna runt omkring som ser din humörsvängningar): det finns sätt att förhindra att få PMS. Det är en fråga om att äta rätt sorts mat och tuning in vad din kropp säger till dig. Här är några tips.

  • Minska ditt intag av salt mat. Natrium orsakar din kropp binder vatten, vilket bidrar till din övergripande uppsvälld känsla. Minska ditt intag av salt före och under din period för att undvika känslan extremt uppsvälld.
  • Ät välbalanserade måltider. Komplexa kolhydrater som vanligtvis finns i frukt, grönsaker och fullkornsprodukter kan bidra i att minska känslan av depression till följd av PMS. Det är också rekommenderat att du fylla på livsmedel som innehåller mycket kalcium.
  • Ät mindre måltider. PMS uppblåsthet kommer vanligtvis från att äta stora måltider. Inkludera massor av frukt och grönsaker för att ge dig själv en friskare matsmältningssystemet.
  • Ta multivitaminer. Multivitamintillskott, tas dagligen, bidra till att minska symtomen vid PMS. Var noga med att även ta kalcium (1.200 mg), magnesium (400 mg), vitamin B6 (50-100 mg) och vitamin E (400 mg). Inte bara kommer du minska dina PMS-symptom, kommer du också friskare och starkare.
  • Drick mycket vatten. För att undvika finne finnar som brukar komma med PMS, dricka mycket vatten varje dag. Detta spolar ut gifter från kroppen och håller huden rehydreras, fräsch och ren. Du måste också undvika fet mat för att hålla ditt ansikte fri från finnar.
  • Motionera dagligen. 20 till 30 minuter av daglig motion kan avsevärt minska dina PMS-symptom som depression, uppblåsthet och kramper. Det spelar ingen roll vad du gör, bara påbörja någon fysisk aktivitet. Det rekommenderas att du tar upp en aktivitet som du tycker så att du kan göra det regelbundet. Du kan också hitta en övning kompis, så att du kan uppmuntra varandra att göra dina övningar troget.
  • Öva yoga eller meditation. Lindra stress genom att göra dessa. Genom att minska stressen innan mensen, minskar du dina chanser att ha PMS depression. Vissa svär genom att ha en massage. Om det fungerar för att minska din stress, sedan med alla medel, har en avslappnande massage.
  • Sov gott. Sov minst 7 timmar varje natt. Undvik sömnbrist för att förhindra crankiness från att i. Om du har svårt att gå till sängs, undvika koffein eller alkohol några timmar före sänggående. Inte utövar omedelbart före sova och undvika att läsa något spännande eller tankeväckande.
  • Distrahera dig. Ta upp en hobby som du verkligen gillar. Detta kommer att ge dig ett utlopp för dina känslor. Kanalisera alla dessa känslor genom konst som drar, skriva eller sjunga, och dina humörsvängningar kommer inte att känna så illa.
  • Konsultera en läkare. Om dina symtom har fortfarande inte förbättrats, är det bäst att rådgöra med en läkare. Dina symtom kan komma från att ha hormonell obalans. Han kan ge dig läkemedel som kommer att justera din hormonella nivåer.

Hur kan man undvika att få PMS. Minska ditt intag av salt mat.
Hur kan man undvika att få PMS. Minska ditt intag av salt mat.

Tricket, som med alla hälsorelaterade problem är att öva en väl balanserad och hälsosam livsstil. Även PMS kan vara en verklig smärta, det finns många sätt att komma förbi dem. Ibland handlar det om att skapa en positiv inställning, och gör ditt bästa för att göra allt trevlig.