E2h

Hur kan man undvika att sprida en smittsam sjukdom

Med både influensasäsong och hotet om svininfluensan hänger över våra huvuden, är det dags att överväga hur man kan stoppa spridningen av smittsamma sjukdomar. Även spridningen av en vanlig infektion som rhinovirus kan bromsas eller elimineras med noggrant övervägande.

Det bästa vapnet i spridningen av sjukdomen är täta och noggrann handtvätt. Användningen av antibakteriella geler kan användas när tvål och rinnande vatten är inte tillgängliga. Det är dock viktigt att notera att användningen av sådana produkter som faktiskt kan vara skadligt i det långa loppet. Överanvändning av anti-bakteriella produkter kan bidra till resistenta stammar av bakterier, även känd som "superbugs."

Om du inte har en smittsam sjukdom

Hur kan man undvika att sprida en smittsam sjukdom. Om du inte har en smittsam sjukdom.
Hur kan man undvika att sprida en smittsam sjukdom. Om du inte har en smittsam sjukdom.

Om du inte har en smittsam sjukdom, kanske du vill begränsa mängden och typen av fysisk kontakt som du har med andra människor. Självklart, sexuellt överförbara sjukdomar kräver avhållsamhet för att förhindra överföring till en annan person. Användning av kondomer kan skydda oinfekterade, men inget skydd är 100% effektivt. Kommunicera med potentiella partners för att få förståelse för de risker som är förknippade med intimitet. Vidta alla försiktighetsåtgärder möjligt att undvika att sprida en smittsam sjukdom till dina sexuella partners. Det är lika viktigt att hindra dem från att sprida sjukdomen till dig. Det finns inget som heter för mycket försiktighet.

Om du lider av tuberkulos, lunginflammation eller malaria, måste du söka en läkares råd och vård direkt. Han, eller hon, kommer att förskriva läkemedel som kan hjälpa dig att återställa. Din läkare kan också ge dig råd om det bästa sättet att undvika att sprida en smittsam sjukdom.

Om du hostar, nyser, eller har någon typ av nasal ansvarsfrihet, bör du undvika att andra människor när det är möjligt. Skaka inte hand eller på annat sätt ha fysisk kontakt. Om du måste hosta eller nysa, använd engångsnäsdukar och omedelbart tvätta händerna. Om vävnaderna inte är tillgängliga, alltid vara säker på att täcka munnen när du nyser eller hostar. Använd insidan av armbågen istället för dina händer så att du inte sprider den smittsamma sjukdomen till varje objekt som du rör.

Hur kan man undvika att sprida en smittsam sjukdom.
Hur kan man undvika att sprida en smittsam sjukdom.

Eftersom även en vanlig infektion kan orsaka obehag och sjukdagar av arbete, bör du sträva efter också för att skydda dig från andra som har lunginflammation sjukdom, malaria sjukdom, eller någon annan typ av smittsam sjukdom. Carry vävnader och anti-bakteriella våtservetter i din handväska eller portfölj. Vägra att skaka hand under influensasäsongen eller med någon som uppvisar tecken på smittsamma sjukdomar. Skydda dig själv. Kom ihåg att ingen kommer att skydda din hälsa och intressen med mer omsorg än du kommer.

Om du har barn, lära dem rätt hygienvanor hemma så att de kan undvika att fånga infektionssjukdomar från skolkamrater eller lekkamrater. Om dina äldre barn och tonåringar har en grundläggande förståelse av smittsamma sjukdomar och sjukdomstillstånd, kommer de att vara mer uppmärksam på handtvätt och annat skydda sig.