E2h

Hur kan man undvika dykarsjuka

De "böjer" eller tryckfallssjuka är ett mycket allvarligt tillstånd som verkligen kan vara en vanlig risk för människor som ofta går eller har just upplevt dykning. Detta tillstånd är i högsta grad beror på den höga kväve-ackumulering i en människas kropp. Eftersom sjukdomen normalt tillsammans med svår smärta och kan även leda till döden. Varje gång du dyker kommer du att riskera ditt liv med denna sjukdom, varför det är mycket viktigt att följa dessa tips för att minska och undvika upphandlande detta.

Hur kan man undvika dykarsjuka. Planering.
Hur kan man undvika dykarsjuka. Planering.

  • Planering. Aldrig någonsin dyka utan att planera det först. De flesta människor försummar planeringen delen vid dykning, vilket kan leda till olika olyckor och exponering för risker som dykarsjuka. Detta sagt, aldrig någonsin försumma viktig aspekt av dykning som planerar. Se till att välja en specifik plats, djup och tidsram för din dyk. Detta gör att du kan förbereda sig ordentligt för att dyka.
  • Dykning utrustning. Tillsammans med planering, se till att du använder rätt verktyg för dyket. Se till att din mask och tankar är optimerade och underhållas för dyket. För att beräkna för kväve exponering under dyket, se till att använda en dykdator eller tabell. Detta kommer att hjälpa dig att beräkna hur mycket tid du kan hålla vattnet på ett visst djup och samtidigt överväga din exponering för kväve. Kontrollera att du har en tillförlitlig timer och djupmätare för dykning också.
  • Mätare. En erfaren dykare vet att kontrollera mätarna en gång i en stund för att din medvetenhet om din tid och vattnet djup är avgörande i att undvika risker. Detta kommer att meddela dig av djupet du befinner dig i, den tid du har varit under och lufttillförseln du fortfarande har till förfogande. Från dessa mätare ensam, kommer du att kunna beräkna för kväve exponering. Se till att kvävehalten är acceptabla om du vill fortsätta titta runt i djupet.
  • Gränser. När dykning, är det viktigt för dig är någon för den delen att följa dyka planen och hålla sig inom gränserna för dyk, särskilt med avseende på djupet. Going out of bounds kan förse dig med okontrollerbara variabler som kan leda till olika risker som dykarsjuka eller kanske något värre.
  • Stigande. I dykning är stigningen annan viktig del av verksamheten eftersom detta är den tid då du kvävehalter kan gå sky höga. En dykare vid stigande ur djupet, alltid stiga upp långsamt. Om du har en dykdator, alltid hänvisa till detta när stigande för att kontrollera din kurs. En bra tumregel När Stegrande är att stiga upp 10 meter var 10 sekunder. Allt snabbare kan resultera i dykarsjuka eller värre.

När dykning

När dykning, se till att sätta in flera säkerhetsstopp för att ge dig och din dykning kompisar tid att frigöra kvävet i kroppen. Detta bör göras var 15: e meter under en tid av 3 minuter per stopp. Detta kommer att ge dig lite tid att kolla din status och hjälpa dig att undvika de upphandlande tryckfallssjuka.