E2h

Hur kan man undvika stenar i urinblåsan

Bildandet av stenar i urinblåsan orsakas av en mängd faktorer, såsom urinvägsinfektioner, förstorad prostata, eller nervskador, vilket resulterar i kristallisation av koncentrerad urin som blockerar blåsan kanaler. De värsta fallen av stenar i urinblåsan kan leda till buksmärtor, och kan även orsaka blod ska visas i urinen hos den person som drabbas tillståndet.

Att ha stenar i urinblåsan är aldrig en bra erfarenhet att möta

Att ha stenar i urinblåsan är aldrig en bra erfarenhet att möta. Lyckligtvis för dig, det finns sätt för dig att hålla urinblåsan stenar bildas. Följ bara dessa enkla tips och råd och du bör kunna skydda blåsan utan problem.

Hur kan man undvika stenar i urinblåsan. Att ha stenar i urinblåsan är aldrig en bra erfarenhet att möta.
Hur kan man undvika stenar i urinblåsan. Att ha stenar i urinblåsan är aldrig en bra erfarenhet att möta.

  1. Vatten terapi. Dricka mycket vatten är faktiskt ett av de sätt som du kan använda för att minska risken för dessa stenar i urinblåsan bildas. En av de viktigaste orsakerna till urinblåsan stenar bildas är faktiskt de låga njure vätskenivåer. Om du inte har de nödvändiga vattennivåer vätska i njurarna, då det inte skulle kunna ordentligt späda den höga koncentrationen av urin därmed bildandet och kristallisering av dessa blåsor stenar. Förhindra detta genom att dricka mycket vatten.
  2. Undvik feta kost. Äta en massa fet och fet mat kan ha en negativ effekt på njurarna, vilket innebär att du kan uppleva vissa problem i njurarna "normal kroppslig funktion. Som ett resultat, kan njurarna inte kan fungera normalt, speciellt i clearing och späda den höga koncentrationen av urin. Äta hälsosammare typer av mat, såsom grönsaker och färsk frukt, kan hjälpa rena ditt system, som på sikt kan bidra till att förhindra kristallisering och bildandet av stenar i urinblåsan.
  3. Örtte terapi. Vissa örtteer på marknaden idag har egenskaper som tillåter dem att lösa de kristalliserade stenar i urinblåsan. Dricka dessa örtteer, som hortensia, grus och sten te rot, inte bara tillåter dig att lösa stenar i urinblåsan, men också främjar andra hälsofördelar som du kanske gillar.
  4. Tranbärsjuice. Dricka tranbärsjuice kan hjälpa kroppen att eliminera och förhindra bakterietillväxt i blåsan och därmed minska risken för eventuella urinvägsinfektioner bildas. Tranbärsjuice förhindrar också mikrober från att fästa sig till vävnaderna på blåsan, vilket gör det svårt för mikrober och bakterier att föröka sig. Detta innebär att det finns färre chanser för urinblåsan och njurarna att uppleva en infektion och därigenom undvika onormala funktioner som i slutändan kan leda till bildandet av stenar i urinblåsan.
  5. Prostata examen. Förstorad prostata anses vara en av de främsta orsakerna till urinblåsan stenar, så tidig upptäckt och diagnos av detta villkor genom vissa medicinska undersökningar som prostata tentor kommer att möjliggöra tidig behandling av tillståndet. När tillståndet behandlas, finns det nu mindre chanser för stenar i urinblåsan för att kristallisera och bilda.

Undvika blåsan stenar är inte så svårt att göra, speciellt om du vet exakt vad du ska göra för att undvika dem. Följ bara dessa enkla tips och råd och du bör kunna göra just det.