E2h

Hur kan man undvika vatten förgiftning

Även brist på vatten kan orsaka uttorkning och försämrade kroppsfunktioner, visste du att stora mängder vatten förbrukning också kan vara farligt för din hälsa? I ett fenomen som kallas hypernatremi eller vatten förgiftning, kan för mycket vatten orsaka en elektrolyt obalans i ditt system, vilket leder till illamående, kräkningar, yrsel och ibland död. Även om detta tillstånd är sällsynt och drabbar ett visst intervall av människor, bör du vidta åtgärder för att undvika vatten berusning.

Här finns sätt att undvika vatten förgiftning:

Hur kan man undvika vatten förgiftning. Acceptera att för mycket vatten kan döda dig.
Hur kan man undvika vatten förgiftning. Acceptera att för mycket vatten kan döda dig.

  • Acceptera att för mycket vatten kan döda dig. En tidig offret hade en rädsla för föroreningar i hennes system och drack massor av vatten i ett försök att spola ut dem. Hon dog till slut från att konsumera för mycket vatten på kort tid. När man dricker 8-12 glas vatten om dagen kan vara bra för dina njurar och andra organ, förstår att detta är också en övre gräns för din dagliga vattenintag.
  • Undvik att fukt under idrottsevenemang. Ultra-marathoners är särskilt känsliga för vatten förgiftning, som driver sina kroppar till gränsen i svåra miljöförhållanden kasta sina system ur smäll. Således dricker de för mycket vatten på kort tid utan att inse symptomen redan omkörning dem. Det är acceptabelt att dricka bara en kopp vatten var 20 minuter för att undvika vatten förgiftning.
  • Konsumera elektrolyter. Sportdrycker blandas in med elektrolyter för att fylla de förlorade med en aktiv kroppen på grund av svettning. Detta är bättre än att dricka vanligt vatten, som inte återställer kroppens elektrolytbalansen.
  • Konsumera salt mat med vatten. Natrium är en viktig del av elektrolyter och rikligt förekommer i naturligt salt. Om sportdrycker är inte tillgängliga i din atletiska händelse, få några musikanter och suppleanter tuggar på dem medan du smuttar vatten.
  • Ta inte vågar när konsumerar vatten. En nyligen offer för vatten berusning gick en radio tävling där deltagarna försöker att dricka det mesta mängden vatten utan kissar. Hon gav efter för symptomen och så småningom dog. Andra potentiella offer för våda är broderskap noviser som vågade dricka stora mängder vatten som en del av grumling ritual.
  • Var extra försiktighetsåtgärd för spädbarn och barn. På grund av deras små kroppar, ungdomar är ännu mer mottagliga för vatten förgiftning, kräver mindre vatten än vuxna att utveckla symptom. Kontrollera sitt vattenintag och se till att de dricker sport drycker om de svettas ymnigt. Ammande småbarn inte kräver vatten för ytterligare fukt, så undviker att ge dem vatten efter utfodring. Hygien-besatta individer är också kandidater till vatten förgiftning genom tvångsmässigt svälja vatten, så se upp för deras välbefinnande.

Vatten berusning sällan påverkar den genomsnittliga personen

Vatten berusning sällan påverkar den genomsnittliga personen, men det händer, så det är bäst att undvika en sådan ovanlig öde. Respektera kroppens behov av vatten men inte överkompensera med överdriven alkoholkonsumtion. Reagera omedelbart när du känner symtom genom att fylla era elektrolyter och besöka akutmottagningen på ett sjukhus. Kom ihåg: vatten är nödvändigt för liv, men för mycket av det goda kan vara dåligt för dig.