E2h

Hur kan man vara en flexitarian

Du får ofta höra och se en massa program och annonser tv som berättar den genomsnittliga konsumenten att för att leva ett hälsosammare liv, ge upp äta kött och överväga att gå alla naturliga genom att strikt äta frukt och grönsaker. Okej, kan dessa annonser och kampanjer av alla typer av fitness och näringsexperter ibland irriterande eftersom många människor kan inte riktigt leva livet utan enstaka kött intag. Tacka gudarna att vissa experter har funnit att du fortfarande kan vara frisk genom att fortfarande äta vad du vill äta. Om du är öppen för denna mentalitet, då kan du anses vara en flexitarian. Det ironiska med det är att du kanske redan öva hela livsstilen utan att veta det. Här är några fakta om att vara en flexitarian för att lära sig att dra nytta av det och hur man gör det ordentligt.

  • Bestäm dig för att reglera din köttkonsumtion. Så, vill du vara frisk men verkligen älskar att mumsa på enstaka saftiga cheeseburger eller smaka de underbara och sensuella smaker som kommer från en medellång sällsynta rib eye steak. Tja, inte vara flexitarian inte betyda att du måste ge dessa livsmedel lyx upp. Hela konceptet säger du bara för att reglera konsumtionen av kött, särskilt de som har höga halter av fett. Om du väljer att leva ditt liv efter vissa kosten restriktioner och begränsningar, då kan du definitivt gå till att vara en flexitarian.
  • Håll en diet schema. Om du börjar från noll, kan det vara svårt att reglera ditt kött intag utan någon fast diet plan. Detta sagt, gör det till en vana att planera din kost schema i förväg. Till exempel anser märkning ned 1 eller 2 dagar där du kan äta kött, om det är en burgare eller en fin saftig biff. För de andra dagarna, försök att koncentrera sig på hälsosammare mat som fisk, grönsaker och frukt. Du kan välja att göra det åt andra hållet genom att planera utifrån vad du för närvarande äter. Till exempel, säger att det är måndag och du äter en fin mager burgare, notera det i någon form av diet tidskrift och hänvisar till tidskriften på varje måltid. Sedan ditt senaste kött intaget var måndag, bör din nästa intag vara på en fredag, lördag eller söndag. Du kan vara flexibel så länge som du är realistiska.
  • Ät små portioner. Ett annat sätt att vara en flexitarian men har en konstant fyllning av kött är genom att äta kött i små portioner. Ja, detta kan vara lättare sagt än gjort, men om du verkligen kan hålla sig till det, kommer du att kunna äta kött en hel del av tiden.
  • Tänk hälsosammare alternativ. Kalkon, kyckling och fisk anses kött också. I själva verket är de anses vara hälsosammare former av kött. På denna anmärkning, kan du äta dig mätt om du håller med dessa kött för din vanliga meny istället för fläsk eller nötkött.
  • Ät magert kött. Om du verkligen har svårt att hålla sig borta från nöt-och griskött, sedan gå vidare och äta men försök att begränsa ditt ätande på magra och fettsnål kött bara.
  • Undvik bearbetade slag. Corned beef, köttfärslimpa och skräppost är alla charkuteriprodukter. Dessa konserver blandas med olika ohälsosamma ingredienser och kemikalier. När funderade på vilken typ av mat att äta, se till att du undvika någon form av bearbetat kött. Stick med färskt kött från snabbköpet.

Hur kan man vara en flexitarian. Bestäm dig för att reglera din köttkonsumtion.
Hur kan man vara en flexitarian. Bestäm dig för att reglera din köttkonsumtion.

Se till att prova denna livsstil i minst ett år innan bedömning av om det verkligen fungerar och att du känner dig mycket friskare än tidigare. Om du gör allt rätt, bör din kropp vara full av kvalitet näringsämnen som krävs för att förlänga funktioner alla organ och system i den.