E2h

Hur kanel påverkar diabetes: sänker blodsockernivåerna

Ta reda på varför kanel är en bra mat för diabetiker

Insulin, som produceras i bukspottkörteln, hjälper kroppens celler omvandla glukos till energi. Människor som lider av typ 1-diabetes producerar inte tillräckligt med insulin medan de med typ 2-diabetes producerar det men deras kroppar inte använda den effektivt. Således utan tillräcklig insulin eller insulin funktion, för mycket glukos (eller blodsocker) förblir i blodomloppet, där det kan skada kroppens organ.

Under årens lopp har människor försökt olika huskurer påstods hjälpa till att reglera blodsockret. Richard Anderson i US Department of Agriculture forskat många av dessa påstådda folkmusik rättsmedel vid Human Nutrition Research Center i Beltsville, Maryland. Mr Anderson och hans forskarkolleger upptäckte att kanel hjälpte insulin för att öka glukosmetabolismen i fettceller.

Hur kanel påverkar diabetes: sänker blodsockernivåerna. Använd pulver krydda eller en kanelstång.
Hur kanel påverkar diabetes: sänker blodsockernivåerna. Använd pulver krydda eller en kanelstång.

Forskarna kunde isolera kanel föreningar ansvarar för att öka glukosmetabolism, den mest aktiva av dessa var methylhydroxychalcone polymer (MHCP). MHCP hade också en välgörande effekt på fria radikaler i blodet. Vad betyder allt det här för dig?

Även kanel kommer inte att bota din diabetes kan det sänka dig blodsockernivåer och därmed minska mängden insulin som du behöver. Det kan också bidra till att förhindra uppkomsten av diabetes. Om du planerar att införliva kanel i din kost, följ dessa enkla tips.

  1. Kontakta alltid din läkare om någon avsikt att ändra din kost, inklusive införlivandet av kanel i din kost. Detta är en bra mat för diabetiker, men läkaren bör ändå vara medveten om eventuella mat ändringar som kan hjälpa till att sänka blodsockret.
  2. Använd ¼ till ½ tsk kanel per dag. Lägg till den i ditt kaffe, havregryn, smoothie, eller var du hittar det tilltalande.
  3. Om du redan har diabetes, måste du bo på ett regelbundet schema med kanel användning så att ditt blodsocker inte jojo. Använd samma belopp vid samma tidpunkt varje dag så att du kan få en känsla av hur kanel påverkar dina egna personliga värden blodsocker.
  4. Använd pulver krydda eller en kanelstång. Kanel piller är också tillgängliga, och kan hittas enkelt via en online-sökning. MHCP är vattenlöslig och finns inte i kanel olja.

Ta reda på varför kanel är en bra mat för diabetiker.
Ta reda på varför kanel är en bra mat för diabetiker.

Nu när du vet hur kanel och diabetes är relaterade kan du starta söker andra livsmedel som sänker blodsockret. Var inte rädd för att leta efter andra resurser för att hjälpa dig att hantera diabetes .