E2h

Hur känn dig själv

I dessa tider där allt kan besvaras

I dessa tider där allt kan besvaras, är det inte förvånande varför fler och fler människor återgår tillbaka till den gamla Sök efter ens mening och syfte. Så långt tillbaka som 600 f.Kr., Thales, en grekisk filosof, som ingår i hans skrifter och läror kommandot till "känn dig själv". Denna undervisning upplyser en att försöka förstå världen genom att först förstå själv. Det lär en att utforska innebörden av lycka, kärlek, rädsla och andra känslor skänkt honom. Men hur vet du egentligen vem du är? Det liv som vi har är men en och bor utan mening är ingenting.

  • Övertygelser. Det finns inget rätt eller fel uppsättning övertygelser. De värden som du har kan vara fel för andra människor. Lärdomarna du följer kan anses fel av en annan. Det viktigaste är godhet det ger dig och ditt liv och människorna runt omkring dig. Vi strävar alla att bli en bättre människa och vi kan leva hela livet utan att veta vår mening och syfte. I slutändan är det inte målet som räknas, utan resan och den väg som vi tar för att komma dit.
  • Lär av andra. Det är själviskt att tro att du vet allt och det enda sättet att lära sig är genom andra. Du kan läsa alla böcker i världen och tror att du vet allt, men en enkel konversation från en annan person kan lära dig mer än du någonsin föreställa möjligt. Relatera till andra i sina förhoppningar och glädjeämnen och sorg och misslyckanden och du kan belönas av visdom och kunskap bortom räckhåll.
  • Öppna ditt sinne. Detta är en nyckel till att förstå sig själv. Var medveten om andra människors tro och åtgärder för att förstå din egen. Människor är inte lika. Vi är alla olika och ju mer du inser det, är det bättre kommer att bli. Du kan inte tvinga människor att tänka på samma sätt som du är på samma sätt som de inte kan tvinga deras till dig. Världen är full av möjligheter och du är, men ett steg i att förstå din egen sanning.
  • Förändring är oundviklig. Som en organisk varelse du ska ändra. En del av er är att förbli densamma, men allt annat kommer att förändras. Du kan inte räkna med att ha samma tro, prioriteringar och metoder som när du var innan. Varje dag ger en ny gaffel i vägen för dig att bestämma vilken väg du ska ta. Varje dag får du mer mening än har. Varje dag leder dig att förstå vad du vill i ditt liv.


Du kan ha allt och ändå sluta med ingenting

Hur känn dig själv. Förändring är oundviklig.
Hur känn dig själv. Förändring är oundviklig.

Du kan ha allt och ändå sluta med ingenting. Du kan ha alla rikedomar i världen och fortfarande känner dålig. Du kan ha all ära du söker men fortfarande känner värdelösa. Lev ditt liv en dag i taget. Lär av dina misstag. Känn dig själv och du vet ditt väsen. Lev ditt liv med balans att söka sanningen om varför du gör.