E2h

Hur klara när diagnosen multipel skleros

Multipel skleros är en försvagande sjukdom som gradvis orsakar förlust av motorisk kontroll och svaghet bland offren. Om du ska få diagnosen MS, ta dig tid att förbereda sig för det. Här är några sätt att hantera när diagnosen multipel skleros:

  • Samråda med en annan läkare. Innan du går igenom de fem stegen i en kris, se till att du har MS. Leta efter en MS expert i din stad schema sedan en tid. Bara om du är nöjd med noggrannheten hos diagnosen bör du gå vidare med dina planer för att hantera din hälsa. Samtidigt söker runt efter en läkare, hitta någon som passar med din egen personlighet och behandlingar börjar med honom. MS är en kronisk sjukdom och har medicinsk service utförs av någon du litar på och tycker om att gå långt.
  • Utför forskning om ms. Läs om den senaste utvecklingen när det gäller sjukdomen, och hur andra människor har att göra med det. Leta efter nyheter om kliniska prövningar och hur du kan delta. Förstå de olika stadierna av MS och förbereda för var och en genom att prioritera mål och uppgifter kan du fortfarande göra med varje steg. Genom förstå vad MS handlar om, kan du minska ångest att hantera det okända.
  • Omge dig med vänner och familj. Stödet från folk som älskar dig kan gå långt med att leva med sjukdomen. Ha en älskad informera andra om din sjukdom och be om böner. Vara ansluten med dem om de är nära dig eller ligger utomlands. Förklara för dina yngre släktingar karaktär din sjukdom och vad det innebär att leva med det.
  • Leta efter MS stödgrupper. Det kan finnas ett MS-grupp som bildar regelbundet i din stad. Leta efter information på nätet och har en sit-down för att se om de kan hjälpa dig med ditt problem. Genom att lyssna hur andra drabbade hantera sin egen kondition, kan du få en bättre syn med din egen. Hitta MS-patienter med särskilt ljusa attityder och lära av deras exempel. Du kan också söka på nätet stödgrupper så att du kan interagera med MS-patienter från hela landet.
  • Skriv ner dina MS erfarenheter. Oavsett i en offentlig blogg eller en privat dagbok, din oväntade sidogata i resan i livet kommer att leda till en hel del nya erfarenheter. Genom att spela in din kamp, ​​tankar, känslor och händelser, kan du ge andra en bild av MS genom dina ögon.
  • Förbli aktiv trots din sjukdom. Gå samhällsaktiviteter du normalt inte skulle gå till och be om uppgifter som passar ditt hälsotillstånd. Genom att hålla upptagen, kan du skaka av känslor av depression och självömkan och har ett större perspektiv på din fortsatta roll i världen.


Hur klara när diagnosen multipel skleros. Samråda med en annan läkare.
Hur klara när diagnosen multipel skleros. Samråda med en annan läkare.

Medan multipel skleros kommer att påverka dig för resten av ditt liv, kan du göra en hel del för att mildra dess effekter och ta kontroll över en stor del av ditt liv. Genom att acceptera ditt tillstånd kan du göra det bästa av en dålig situation.