E2h

Hur lagligt undviker vaccinationer

Vissa människor undersöker vaccin och besluta mot dem. Om du har gjort din forskning och beslutade att vacciner inte är lämpliga för dig eller din familj, är det en enkel sak att lagligt undvika rekommenderade vaccinationer.

Är vacciner obligatorisk? Tillverkarna producerar vacciner för FDA att licensiera och reglera. CDC etablerar en rekommenderad schema. Statliga lagstiftare skriver sedan lagar diktera som måste vaccineras inom deras tillstånd (vanligtvis barn) och hur ofta. Skolor och andra institutioner upprätthålla lagarna. Men vacciner inte enligt lag under flera omständigheter.

Hur lagligt undviker vaccinationer. Är vacciner obligatorisk?
Hur lagligt undviker vaccinationer. Är vacciner obligatorisk?

  1. Små barn: I många stater, är små barn inte juridiskt skyldiga att vaccineras. Barn som föds på sjukhus kan utsättas för en hepatit B-vaccin inom några timmar efter födseln. Detta är dock ett sjukhus politik, inte en statlig lag. Föräldrar kan hålla inne samtycke. Barn tas till läkare för väl barn besök väntas få flera vacciner. Dessa är dock bara rekommenderas av CDC och upprätthålls av barnläkare. Om inte staten du bor i uppdrag dessa vacciner för spädbarn, de är inte lagen kräver. (Om föräldrarna invända mot skotten, kan läkarna utmana deras beslut eller vägrar att se dem igen.) Natur läkare är ett alternativ och kan hittas i den lokala telefonkatalogen.
  2. Offentlig institution: State vaccin lagar i allmänhet skrivna för att reglera inskrivning i offentliga institutioner. Vacciner kan krävas för att komma in dagis, allmän skola eller högskola. Men alla stater tillhandahålla juridiska undantag "obligatoriska" vacciner. Om du inte vill att vaccinera ditt barn, men vill ändå registrera ditt barn i en kommunal skola, skaffa en kopia av din statliga vaccin lagar för att avgöra vilka undantag är tillåtna. Alla stater tillåter medicinsk undantag om en läkare kommer att intyga att vacciner kan skada barnet. (Läkare sällan ger en medicinsk undantag. När de är villiga att skriva ett, det är oftast att undanta endast en eller två vacciner som orsakade en allvarlig reaktion på en tidigare dos.) De flesta stater erbjuder även en religiös undantag, men varje stat har en annan sätt att definiera den. Återigen, skaffa en kopia av din statliga regler för att bestämma exakta krav. (Tvärtemot vad många tror, ​​har religiösa undantag inte skrivas av chefen för en kyrka.) Vissa stater erbjuder också en filosofisk undantag. Till exempel, Arizona, Kalifornien och Colorado tillåter föräldrar att skriva in sina barn i kommunal skola utan vaccin, förutsatt att de undertecknar ett brev som anger att de har "tro" i opposition till vacciner. Lagen kräver inte föräldrar att vidareutveckla sin tro. Flera andra stater tillåter också filosofiska undantag. Helt enkelt skriva vaccinet undantag och skicka in det. Myndigheterna är enligt lag skyldiga att hedra undantaget.
  3. Privat institution: Privata skolor, dagis och högskolor är inte skyldig att hedra religiösa eller filosofiska undantag, även om många väljer att acceptera icke-vaccinerade barn. Var noga med att ringa privat skola, dagis eller högskola innan du påbörjar ansökningsprocessen att fastställa sin vaccin politik. Annars kan ditt barn tas bort från den institution efter att han eller hon har varit inskriven.
  4. Arbetsgivare: Ägare av privata företag får väcka politik kräver vacciner. Till exempel kan sjukhuspersonal förväntas få en årlig influensa skott, plus röda hund och hepatit vaccin B. Vissa arbetsgivare kan acceptera ett undantag. Andra kommer att utfärda ett ultimatum: få skotten eller hitta ett annat jobb.
  5. Utlandsresor: Vacciner är ofta rekommenderas men sällan för resor från Europa till andra länder. För mer information, kontakta ambassaderna i de länder som du planerar att besöka. Vacciner är sällan måste ange Europa från ett annat land. Det amerikanska utrikesdepartementet har ett undantag för sökande som motsätter sig skotten på religiösa eller moraliska skäl.

Neil Z. Miller är en medicinsk forskning journalist och naturlig hälsa förespråkar. Han är författare till flera böcker och artiklar om vacciner, inklusive VACCIN säkerhetsmanual för berörda familjerna och praktiker hälsa. Dessutom är Mr Miller direktör för Thinktwice Global Vaccine Institute ( www.thinktwice.com ), där du kan hitta mer immunisering råd. Han bor i norra New Mexico med sin familj.