E2h

Hur låsa tårkanalerna

Tårkanalerna hjälpa till att hålla våra ögon välsmord och säkert från sjukdomar såsom torra ögon, infektioner, etc. Men, ibland kan tårkanalerna blockeras av olika skäl och som måste vara öppna för att hålla ögonen säker. Här är några metoder genom vilka du kan låsa upp ditt tårkanalerna.

Steg 1

Orsaker blockerade tårkanalerna. Blockerade tårkanalerna vetenskapligt kallas "dacryostenosis", förekommer villkoret vanligt hos nyfödda och yngre barn och ibland vuxna också. Tårkanalerna hjälp för att underlätta rörligheten och dränering av tårar från ögonen till näsan. Dessa kan blockeras på grund av infektioner, skador från olyckor eller uppstå blockeras från födseln själv.

Steg 2

Symtom på blockerade tårkanalerna. Varningssymtom blockerade tårkanalerna kommer att dyka upp som:

 • Överdriven tårflöde
 • Milda feber
 • En tjock pus-liknande flytningar, som under normala förhållanden skulle få dräneras in i näsan
 • Inflammation och rodnad i området i den inre ögonvrån, manifesteras genom en svullen nedre ögonlocket, som är smärtsamma

Steg 3

Diagnos för mjölkstockning. Om de symptom som beskrivs i föregående steg inträffar bland spädbarn och små barn, är det rekommenderat att du omedelbart besöka en barnläkare eller en ögonläkare för en check-up. Omkring 90% av blockerade tårkanalen fall är tillfälliga och kan försvinna över en tidsperiod på egen hand. Men 10% av fallen som är akut riskerar att orsaka permanent skada på vår syn, om inte omedelbart behandlad. Läkare, vare sig för barn eller vuxna, kan diagnostisera blockerade tårkanalerna på följande sätt:

Hur låsa tårkanalerna. Orsaker blockerade tårkanalerna.
Hur låsa tårkanalerna. Orsaker blockerade tårkanalerna.

 • Genom att trycka ner på området nära de nedre ögonlocken längs de inre hörnen av ögonen, släppa tårar, pus och slem - i några eller alla kombinationer
 • Dye försvinnande testet - Fluorescerande gul färg appliceras på den inre ögonvrån. Om tårkanalerna fungera normalt, kommer färgämnet mingla med de naturliga tårar och försvinner under en period av 5-10 minuter. Därefter görs en bomullstuss införd in i näsan för att kontrollera uppkomsten av färgämnet. Om en viss mängd färgämne har runnit in i näsan, betyder det att blockeringen är bara tillfälliga och kan behandlas omedelbart. Om färgen fortfarande utan att dräneras, skulle det innebära att tårkanalerna är helt blockerade och mer intensiv behandling kan krävas

Steg 4

Behandling. Blockerade tårkanalerna kan öppnas med enkla eller avancerade behandlingar baserade på sjukdomens svårighetsgrad. Enkla behandlingar inkluderar:

 • Tryck området mellan näsryggen och de inre hörnen av ögonen med tummen och pekfingret. Detta kommer att stimulera tår sac, vilket gör att tårkanalerna att översvämmas och blockeringen avlägsnats.
 • Ansök varma kompresser över ögonen i ca 10-15 minuter, tryck försiktigt på området mellan näsan och ögat. Upprepa denna process varje 2-3 timmar, tills den överdriven sönder eller svallningen av de inre hörnen har gått ned.

Akuta fall av blockerade tårkanalerna kan behandlas med följande avancerade behandlingar:

 • En ordinerade dosen av antibiotika tas oralt eller särskilda ögonsalvor eller droppar som ordinerats av läkare, hjälper till att bli av de bakterier som orsakar infektionen. I vissa fall, förutom de antibiotika, kan läkaren ordinera även specifika ögonsalvor eller droppar. Använd aldrig over-the-counter (OTC) läkemedel eller droppar att behandla blockerade tårkanalerna, du kan hamna orsakar mer skada än nytta.

Steg 5

Kirurgi. Om alla ovanstående behandlingar har misslyckats, kan din läkare rekommendera några mindre kirurgiska ingrepp för att klara upp de mjölkstockning. Detta är oftast mer i fallet med vuxna än barn, eftersom mjölkstockning automatiskt växa och öppna upp som barnet fortsätter att växa. Kirurgiska ingrepp som kan användas för att låsa upp tårkanalerna är:

 • Förbi en tunn tråd genom de inre hörnen av ögonen till tårkanalerna att skjuta skräp eller blockering som hindrar från tårar och slem som dräneras till näsan
 • Kirurgiskt bredda den smala eller mjölkstockning, omfattar avlägsnandet av överdriven bentillväxt, ansvarig för blockering eller förträngning av tårkanalerna
 • Kirurgisk partiellt eller fullständigt avlägsnande av tårkanalen - ett organ som lagrar tårar skapats av lachrymal körtel


Symtom på blockerade tårkanalerna. Diagnos för mjölkstockning.
Symtom på blockerade tårkanalerna. Diagnos för mjölkstockning.

Det är viktigt att omedelbart ta itu med problemet med blockerade tårkanalerna, när diagnosen. Vänster obehandlade, kommer blockerade tårkanalerna orsaka mycket skada på ögonen, vilket också kan leda till förlust av synen. Det är bättre att hålla tårkanalerna stimulerade såsom diskuterats i steget detailing behandling i syfte att undvika mer allvarliga och kroniska incidenter.