E2h

Hur lever rengöra naturligt

Levern är ett viktigt organ i människokroppen

Levern är ett viktigt organ i människokroppen. Dess huvudsakliga funktion ligger i att producera galla som ansvarar för nedbrytningen av fett, ändra glukos till glykogen, vilket gör urea, och ännu viktigare, fungerar som ett filter för giftiga ämnen från att komma in i blodomloppet. Ca 80% av den kolesterol som finns i kroppen produceras av levern. Oftare än inte, är en felaktig levern orsakad av en ohälsosam livsstil. För att levern att utföra alla sina uppgifter på rätt sätt måste du göra vissa förändringar i ditt sätt att leva för att undvika allvarliga konsekvenser, förutsatt att du kan ha vissa ohälsosamma vanor. Rengöring levern är ett bra sätt att underlätta matsmältningen. Det är också en idealisk metod för att förbättra din nivå av energi, och gör det regelbundet och naturligt håller din lever fungerar väl. Här är några naturliga rensningen metoder.

Hur lever rengöra naturligt. Förbättra din kost.
Hur lever rengöra naturligt. Förbättra din kost.

  • Förbättra din kost. Börja äta grönsaker som näringsmässigt är nå och en bra källa till fiber. Se till att du dricker mycket vätska under dagen. Dessa är väsentliga delar av avgifta levern. Försök att ta citron så ofta som du kan på dina rätter som sin saltsyra bidrar i rätt nedbrytning av proteiner. Satsa på ångad rätter snarare än stekt mat. Äta fet och fet mat är inte mycket friska och kan skada din lever. Bearbetade livsmedel måste undvikas så mycket som möjligt också.
  • Upprätthålla en hälsosam livsstil. Stora mängder koffein, alkohol och rökning är bidragande faktorer till din leverns nedbrytning. Det kan vara svårt att undvika att dricka under sociala sammankomster men försök att hålla det till ett minimum. Brist på sömn från för mycket festande och drickande kommer så småningom ikapp på dig och din lever kommer att drabbas också. Om du inte behöver, undvik dessa vanor.
  • Motion. Det är alltid bäst att ta promenader, särskilt efter måltid. Denna praxis kommer att bidra till processen för matsmältningen. Raska promenader rekommenderas inte efter att ha ätit, men en långsam maklig promenad på ca 15 minuter kommer att gå långt för att hjälpa ut din lever.
  • Utför en lever flush. Detta är en av de mer populära metoderna för rengöring och avgifta levern. Levern flush terapi inkluderar enkla övningar och dricka örtte blandas med ingredienser för levern spolning. De ingredienser du skulle behöva använda är saft från citrusfrukter, juice av ingefära och vitlök, och en matsked olivolja, alla blandas. Du kommer att behöva ta tillsammans med din färska grönsaker kost i 10 dagar för att helt avgifta levern. Milk Thistle är en annan naturläkemedel som gör underverk för din lever genom att ta bort gifter som skadar den.


Going den naturliga vägen när det gäller att hålla friska har alltid varit ett effektivt formel som går långt tillbaka i tiden. När det gäller att rengöring levern, kan naturliga metoder vara lika effektiva. Hälsofrågor beror mycket på dig och hur du lever ditt liv. Genom att ta väl hand om din lever, du håller dig i ett tillstånd av välbefinnande och ett fullvärdigt liv framför dig.