E2h

Hur lindra halsont


Att ha ont i halsen är aldrig lätt - det gör det svårt att prata, äta och även dricka. Det finns några knep och produkter du kan prova att ta bort en del av obehag men. Överväg följande förslag på hur man kan lindra halsont.

Steg 1

Gurgla med saltvatten. Det smakar inte den bästa, men en lösning som fungerar för att lindra halsont är saltvatten. Du behöver inte dricka det - bara gurgla med det i 30 sekunder och sedan spotta ut det. Gör detta ett par gånger om dagen för att ge lindring till din värkande hals.

Steg 2

Hur lindra halsont. Gurgla med saltvatten.
Hur lindra halsont. Gurgla med saltvatten.

Munvatten fungerar också. Om du inte kan stå tanken att hälla saltvatten i munnen, kan du också gurgla med munvatten. Den har samma desinficerande och helande egenskaper som salt gör, och du bara kanske gillar smaken lite bättre. En gång på morgonen och en gång på kvällen bör vara tillräcklig. Bara se till att du inte dricker direkt ur flaskan om den delas med någon annan, eller du kan sprida din halsont till dem.

Steg 3

Dricka något varmt. En hävdvunnen botemedel för att läka ont i halsen långsamt smuttar på en varm dryck. Prova att dricka en kopp kaffe, te, lite varm choklad eller ens några Neocitrin (citron drink mix för förkylningar). Du kommer att bli förvånad över hur mycket bättre halsen kommer att känna efter en varm dryck, även om det bara är tillfälligt. Värmen från drycken belägger områden halsen som är inflammerad. Eftersom du inte kan lägga en varm pack till halsen, serverar en varm dryck med samma syfte lugnande din halsont.

Steg 4

Prova några mediciner. Det finns otaliga mediciner där ute som hävdar att lugna halsont. Alla varierar i styrka och effektivitet. Du kan söka efter en medicinerad halstabletter som bedövar halsen och arbeta för att läka det. Eller du kanske överväga att använda en hals spraya som Chloraseptic som har samma effekt. Din husläkare bör också kunna rekommendera några over-the-counter mediciner, liksom vissa receptbelagda mediciner, som ska bidra till att lugna din halsont.

Steg 5

Munvatten fungerar också. Prova några mediciner.
Munvatten fungerar också. Prova några mediciner.

Gå till något sött. Vem som helst med en söt tand kommer att älska denna halsont åtgärda! En sked honung har fantastiska lugnande egenskaper. Få lite flytande honung och svälja ner det, precis som du gör med hostmedicin. Det kommer coat din halsont och det smakar bra också! Du kan få en viss lättnad genom att suga på en hård godis också. Det kommer att hjälpa till att hålla halsen fuktig som kommer att ge dig viss lättnad från din halsont.

Steg 6

Ånga ditt ansikte. Steam, som en varm dryck, lägger precis rätt mängd värme och fukt till din halsont. Koka lite vatten på spisen tills den ångande. Ta sedan bort den från spisen, placera den på ett bord och med huvudet över ångande potten, täck huvudet och potten i en handduk för att fånga ångan. Andas ångan genom näsan och ner i halsen och du kommer att märka omedelbar lugnande lättnad för din halsont.