E2h

Hur lindra halsont eller hosta

Den mänskliga kroppen finner naturligt sätt utvisa något som irriterar det. När damm kommer i ögat, tårar den omedelbart upp. Samma sak händer när människor får hosta. När halsen blir öm, är kroppens normala reaktion att bli av med det som är fångad i detta område genom att inducera en hosta. Våta hosta är lättare att hantera eftersom det ögonblick slem utvisas känns kroppen omedelbar lättnad. Torr hosta är något sämre. Denna typ är resultatet av exponering för föroreningar, damm och cigarettrök. Det kan också inträffa i svansen slutet av en svår förkylning eller anfall av allergiska reaktioner. Tyvärr, torr hosta tenderar att vara en otäck cykel. Eftersom halsen är irriterad börjar personen hosta. De mer en hosta, torktumlaren halsen blir leder till sämre hosta. Här är några saker som du kan göra för att lugna din halsont eller hosta.

  • Gurgla med en blandning av salt och vatten. Gurgling är det enklaste och snabbaste sättet att lindra halsont. Helt enkelt blanda en tesked salt i ett stort glas vatten och sedan gurgla med lösningen. Ta ett par djupa andetag efter gurgling. Detta bör ge omedelbar lindring från ömhet orsakas av för mycket hosta.
  • Harkla dig och näsgångarna genom att andas ånga. Koka några koppar vatten och häll detta i en stor skål. Placera huvudet över ångan, noga med att inte placera ansiktet för nära, och täcker hela huvudet med en tjock handduk. Ta djupa andetag och göra detta för ungefär tio sekunder. Ta bort tyget som täcker huvudet och vänta några minuter innan du upprepar steg. Detta bör bidra till harkla dig och lindra en del av smärtan i detta område.
  • Drick en kopp Löksoppa eller ta en tesked hemmagjord lök hostmedicin. Lök saft är bra för att lindra halsirritation. Du kan göra detta till soppan genom att hugga den fint sedan lägga en tesked av detta till en tesked varje citronsaft och honung. Låt denna blandning sitta i ca fem timmar. När den är klar, koka en kopp vatten och långsamt tillsätt lök blandningen. Låt det svalna några minuter innan du dricker hela koppen långsamt. Du kan också göra din egen hemgjorda hostmedicin genom att klämma ut saften från lök och blanda lika delar av denna och honung. Låt blandningen stå över natten innan du lägger en tesked eller två av ingefära saft. Ta en tesked av denna blandning regelbundet tills ömhet avtar.
  • Drick andra hem bryggda blandningar för att lindra halsont. Vissa experter menar att blanda en tesked honung till en kopp varm mjölk och dricka det långsamt som en stor halsont reliever. Andra föreslår att ersätta en halv tesked gurkmeja för honung fungerar bättre. Bara vara varnade för att smak och lukt kan ta lite tid att vänja sig. Hot teer, särskilt gröna och svarta, är också mycket effektiva. Istället för att använda socker, tillsätt en tesked honung att söta din brygd. Du kan också lägga till några cayennepeppar eller citron extrakt snabbt klara upp din näsgångarna. Om du har ingefära rötter hemma, skar en upp och lägga till tre koppar kokande vatten. Sätt i en vitlöksklyfta och två teskedar citronsaft låt den koka i tio minuter. Häll blandningen genom en sikt för att bli av de fasta ämnena. Drick te för att lossa slem.
  • Ta några over-the-counter rättsmedel. Om du fortfarande känner en viss smärta i halsen efter att ha druckit ditt te och gurgla, överväga att köpa lösningar från ditt lokala apotek eller apotek. Halstabletter är mycket lätta att ta med dig när du behöver gå ut. Välj de innehåller honung eller mentol. Du kan också få en hals spray som fungerar som bedövningsmedel. Om smärtan i halsen blir outhärdlig, överväga att köpa vissa smärtstillande medel. Se till att du rådfråga din läkare innan du tar smärtstillande.


Om halsen är öm

Hur lindra halsont eller hosta. Gurgla med en blandning av salt och vatten.
Hur lindra halsont eller hosta. Gurgla med en blandning av salt och vatten.

Om halsen är öm, är det bra om du hålla sig borta från livsmedel som är mycket sura som kött, vin och bröd. Det kan också hjälpa om du undvika rökning. För att undvika ytterligare irritera halsen, försök att hålla sig till en flytande diet för en dag. Dricka soppor och buljonger kommer också att hålla kroppen väl hydrerad.