E2h

Hur man administrerar flytande orala läkemedel

Administrera en flytande oral medicin är ett tufft jobb

Administrera en flytande oral medicin är ett tufft jobb. Det kräver en hel del förberedelser och kunskap för att se till att du ger rätt dos till mottagaren. Om du inte bryr dig att göra detta tillräckligt, är mottagarens hälsa.

Du måste ta på sig ansvaret för att tillhandahålla flytande läkemedel till dig själv eller till andra familjemedlemmar, särskilt när du är hemma, eftersom läkare och sjuksköterskor inte kan komma till din undsättning omedelbart. Ta en titt på dessa steg om hur du kan väl administrera flytande mediciner:

Hur man administrerar flytande orala läkemedel. Förstå instruktionerna.
Hur man administrerar flytande orala läkemedel. Förstå instruktionerna.

  • Förstå instruktionerna. Se till att du förstår alla instruktioner som läkare eller farmaceut i att administrera en viss typ av medicin. Veta den exakta metoder du kan använda för att ge de flytande läkemedel. Din läkare eller farmaceut vet den lämpligaste och bekvämt sätt för dig att använda.
  • Läs etiketten. Care att läsa etiketterna på läkemedlet liksom. Vissa orala flytande läkemedel måste skakas först fördela alla droger som finns i flaskan. Om du ger läkemedlet till mottagaren utan att skaka det, ger du honom inte rätt medicin. Kontrollera också om läkemedlet kan kylas eller ej. Även mottagaren kan vilja ha det kylda för enklare konsumtion, är det bäst för dig dubbelt för att kontrollera om det är lämpligt eller inte.
  • Använd en spruta. Det är viktigt att rätt dos ges till mottagaren varje gång han är försedd med medicinering. För att hjälpa dig noga övervaka doseringen, använd en spruta. Men kom ihåg att köpa en spruta som är lämplig för mottagaren. Det finns olika typer av sprutor perfekt för att administrera rätt dos till vuxna, barn och spädbarn. Sprutan hjälper också till att förhindra spill när läkemedlet ges till mottagaren.
  • Fyll sprutan med rätt dosering. Fyll försiktigt sprutan med flytande läkemedel. Se till att du följer de rätta måtten och du har redan skakat vätskan om det behövs.
  • Spruta den medicin e. Placera den fyllda sprutan mot mottagarens mun. Sedan administrera korta sprutar och låta mottagaren svälja vätskan mellan varje spruta. Gör detta tills all vätska förbrukas.
  • Ställa vissa frågor till apoteket. Eftersom vissa flytande mediciner kan vara svårt att administrera till en mottagare, be apotekspersonal om det är möjligt att lägga till vissa aromer i dem. Kontrollera också med apotekspersonal om du kan använda doseringsbägare eller skedar för att bättre hjälpa dig att administrera läkemedlet.

Administrera flytande läkemedel är ett stort ansvar på dina axlar

Administrera flytande läkemedel är ett stort ansvar på dina axlar. Eftersom rätt dos måste ges till mottagaren varje gång, det är i dina händer om han får rätt medicinering eller inte. Eftersom det är hälsa som står på spel här, det finns inget utrymme för dig att begå någon form av misstag i denna uppgift.