E2h

Hur man ansöker zonterapi på fötterna

Om du är en av de många som upplever mycket stress och hälsofrågor

Om du är en av de många som upplever mycket stress och hälsofrågor, prova zonterapi. Zonterapi hävdar att minska känslan av stress, värk i kroppen och även hjälper till viktminskning. Det tror i princip att fötterna har en koppling till de delar av en människokropp. Den ser tårna som huvudet, köttet innan tårna som bröstet, baksidan av fötter som benen och etc. Det kanske låter kvacksalveri för vissa men det har visat sig mycket fördelaktigt för människor med hälsoproblem. Du kan använda zonterapi på dina egna fötter och försöka se om det har en effekt på dig. Följ stegen nedan.

  1. Grab någon terapeutisk eller massageolja du kan hitta. Hitta en bekväm område i ditt hus där du kan göra proceduren. Ta dina strumpor och skor. Applicera olja fötterna genom att få en riklig mängd. Sätta på bra musik kan vara ett plus. En kopia av en zonterapi diagram är en stor hjälp.
  2. Stå och göra en minuts stretching först. Detta för att klara din kropp och själ för zonterapi processen. Lyft ena foten och rotera fotled medurs, sedan moturs. Gör samma sak med den andra foten.
  3. Sitta och hålla foten. Tryck på köttet på toppen av din fot. Gör detta lätt som om massera. Tryck inte för hårt.
  4. Pressa tårna och bollar av dina fötter. Som ovan, gör det lätt, inte för hårt, men du skulle fortfarande känna trycket.
  5. Denna gång sitta ner med benen som anges framför dig i raka linjer. Greppa både tårna och dra dem mot dig sedan tillbaka. Upprepa i några gånger. Bara en fram och tillbaka rörelse för tårna. Denna åtgärd gör att gifter som har byggts upp i överkroppen för att flytta ner tills de tas ut.
  6. Sträcker sig tillbaka och nå för dina fötter. Den här gången skulle du behöva lyfta fötterna upp och ner. Det är ungefär som studsar på en ljus sätt men håller fötterna medan du gör. Detta slappnar dina muskler och minskar toxiner.
  7. Om du har en huvudvärk har foten ett motsvarande område som är tårna. Det låter kanske konstigt, men om du trycker på stortån och håll den mellan fingrarna kan lindra den smärtan. Håll med tillräckligt tryck för ett par minuter och du kommer att känna en viss lättnad.
  8. Kontrollera din diagrammet och hitta ett område där du känner muskelsmärta eller värk. Om du har skuldra på höger sida av kroppen, håll din högra fot. Tryck på området under din minsta tå och utöva påtryckningar.
  9. I grund och botten, kontrollera att du precis vad ont och tryck på motsvarande delen av foten. Du kan också bara trycka på de olika muskler i fötterna, om ett område ont det är där du utöva påtryckningar. Du kan även upptäcka sjukdomar i kroppen genom att kontrollera vilket område det motsvarar i diagrammet.

Zonterapi kan låta enkelt att göra men fördelarna är knappast enkel

Hur man ansöker zonterapi på fötterna. Grab någon terapeutisk eller massageolja du kan hitta.
Hur man ansöker zonterapi på fötterna. Grab någon terapeutisk eller massageolja du kan hitta.

Zonterapi kan låta enkelt att göra men fördelarna är knappast enkel. Det är förvånande, men det har gjort troende av många skeptiker. Prova hemma och du kommer bli förvånad över de underverk av denna alternativ hälsa process.