E2h

Hur man använder antihistaminer för att behandla ilska allergier

Ilska är mjäll av djur, flingor av hud eller hår som kasta på grund av metaboliska processer eller som ett symptom på sjukdom. Vissa människor kan utveckla en allergi mot ilska, och kan behöva antihistaminer för att kontrollera sina allergiska reaktioner.

Här är några idéer för att använda antihistaminer för att behandla ilska allergier.

Hur man använder antihistaminer för att behandla ilska allergier. Skicka till flera tester för att avgöra hur allvarlig din allergi.
Hur man använder antihistaminer för att behandla ilska allergier. Skicka till flera tester för att avgöra hur allvarlig din allergi.

  • Skicka till flera tester för att avgöra hur allvarlig din allergi. En vanlig allergitest att en läkare utför är gnugga ett prov av den misstänkta allergen på en bit hud så observera denna patch i flera timmar. Andra tester omfattar blod arbete och analys av din sjukdomshistoria. Dessa tester kommer att avgöra vilken typ av antihistamin du behöver och dosen samt graden av försiktighet måste du undvika allergi.
  • Åstadkomma den föreskrivna antihistaminer på ditt lokala apotek. Du kan också köpa läkemedel i bulk till lagerbutik att spara pengar i det långa loppet, eller så kan du använda för att köpa antihistamin nätet.
  • Läs instruktionerna på förpackningen noga. Jämför det med de instruktioner du fått av din läkare. Inte missbrukar din medicinering under behandlingen. Om du har köpt olika typer av antihistaminer, följa varje instruktion för sig, eftersom de har olika formuleringar, som kommer att skapa olika reaktioner i kroppen. Följ försiktighetsåtgärder tryckta på instruktioner, såsom att undvika användning av tunga maskiner under påverkan av läkemedlet.
  • Utveckla en rutin med ditt intag. En rutin är det bästa sättet att hålla koll på din antihistamin behandling. Du kan skapa ett dagligt checklista där du markerar ditt intag på en kalender så att du inte missar eller överdriva din medicinering. Det är också rekommenderas om du har en älskad att påminna dig om din medicin som en backup.
  • Lämna cachar av antihistaminer på platser du ofta. Lagra en låda med antihistaminer på kontoret låda, ditt hem medicinskåpet och din bil. På så sätt har du extra medicin om du glömmer att ta en med dig och dina allergier börjar handla upp.
  • Kassera ut läkemedel. Kontrollera utgångsdatum på dina antihistaminer sedan markera din kalender för datum att slänga din medicinering. Du kan spola ner enskilda doser i toaletten för att förhindra att asätare från räfflingen dina sopor och konsumera dina antihistaminer. Ät löpt medicin som inte bara är de aktiva ingredienserna är mindre effektiva, men själva produkten kan vara farligt för din hälsa.
  • Ändra din miljö för att lindra din ilska allergi. Som djur hudflagor orsaka denna typ av allergi, hålla alla djur i din närhet regelbundet ren. Dammsug dina mattor och möbler och torka dina möbler av damm. Använd dammfiltermask när man går utanför eller till en plats med husdjur.


Medan vissa allergiska reaktioner är begränsade till mindre klåda och sniffa, kan andra vara allvarliga nog för att hota liv berörda patienten. Om antihistaminer är inte tillräckligt för att lindra allergi, rådfråga läkare omedelbart för vidare behandling.